Ziyaret sırasında sınıf içinde öğrencilerle, sınıf öğretmenleri ve rehber öğretmen tarafından ‘Paylaşma’ ve ‘Sorumluluk’ değerleri ile ilgili etkinlikler düzenlenirken, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri evlerinden getirdikleri oyuncakları yaşıtlarına hediye etti. Zübeyde Hanım Anaokulu Okul Müdürü Hicran Toprakçı, Anaokulu Öğretmeni Sedef Çiftçi ile birlikte İbni Sina İlköğretim Okulu bahçesinde konuşlu olan Gezici Sınıfı ziyaret eden öğrenciler oyuncaklarını yaşıtlarına hediye ederken, gezici sınıf öğrencileri de onlara hazırladıkları kalpli çubuklarını hediye etti. Gezici Sınıf öğretmeni Bahar Gün ve Zübeyde Hanım Anaokulu Öğretmeni Sedef Çiftçi eşliğinde ‘Al Hediyeni, Ver Kalbini’ sloganı ile hediyeleri birbirlerine veren öğrenciler sık sık buluşmak için birbirleriyle sözleşti.
Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Hicran Toprakçı yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Oyuncaklarımı Paylaşıyorum’ adı altında bir proje uygulaması başlattığını hatırlatarak, “Proje kapsamında Anaokulu Öğretmenimiz Sedef Çiftçi önderliğinde çocuklarımızla oyuncaklarımızı, yiyeceklerimizi ve sevgimizi paylaştık. Oyuncaklar, çocuğun dünyayı, insanları ve kendisinin dünya içerisindeki konumunu güvenli bir ortamda keşfetmesini sağlar. Çocuğun fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişiminin en önemli kaynağıdır. Oyuncak, çocukların kişilik ve yetenek gelişimini sağlayarak yetişkin dünyasına hazırlanmasına yardımcı olmaktadır. Oyunların vazgeçilmez öğeleri olan oyuncaklar, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren en değerli araçlardır. Bu yüzden farklı oyuncaklarla buluşmak isteyen çocuklara yeni oyuncaklar kazandırılması gerekmektedir. Bizde okul olarak bu bilinçle öğrencilerimizin evde oynamadıkları sağlam oyuncaklarını Gezici Sınıfta bulunan akranlarıyla paylaşmalarını sağlayarak paylaşma ve yardımlaşma duygularının geliştirilmesini, atıl durumdaki eşyayı değerlendirme bilincinin yerleştirilmesini desteklemek ve kendi yaşıtlarıyla kaynaşmaları ve sosyalleşmelerine imkân tanınmak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik” dedi.
Etkinliklerin yıl boyunca devam edeceğini ifade eden Okul Müdürü Toprakçı, eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde de 1. Sınıfları ziyaret edeceklerini belirtti. Ziyaret sırasında Pasta ve böreklerle gelen Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri ile Gezici sınıfı öğrencileri ile birlikte pasta yiyerek sohbet ettiler.

20111231ay502514_04.jpg