Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt’e ait Kral İncir İşletmesini gezen öğrenciler, incirin paketlenme safhasını görme fırsatı buldu.
Zübeyde Hanım Anaokulu incirler sınıfı, çilekler sınıfı, zeytinler ve pamuklar sınıfı öğrencileri, öğrenmeye önce yakın çevreden başladılar. Çocuklar, Nazilli için çok önemli bir yeri olan incir'i daha iyi tanıyabilmek için kral incir işletmesini ziyaret etti. Aralarında velilerinde bulunduğu çalışanların sevgi dolu bakışları arasında incirlerin en güzelinin tadına bakarak keyifli bir inceleme gezisi yaptılar.
Geçtiğimiz haftalarda zeytinler sınıfı için zeytinyağ fabrikasını gezerek zeytinin yolculuğunu aşama aşama izlediklerini ifade eden okul müdürü Hicran Toprakçı; “Alan gezileri kapsamında ise incirler sınıfımız için incir işletmesini gezerek incirin yolculuğunu öğrendik. Bölgemizin ürünleri ile oluşturulan sınıf isimlerimizin nasıl meydana geldiği ve o ürünlerin nasıl işlendiğini görme şansı buluyoruz. Çocuklarımıza yaparak ve yaşayarak eğitiyoruz. Her gün farklı bir etkinlikle farklı eğitim ortamları sağlıyoruz. Her güne bir etkinlik çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Önümüzdeki günlerde de çilekler sınıfımız için çilek seralarını inceleyerek yerinde öğreneceğiz” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg