Kuşadası Belediyesi Düğün Salonu'nda iki grup halinde yapılan yarışmada A gurubuna dahil olan 10 okul bilgi ve kültür yarışmasına katıldı. B grubunda yer alan 9 okul ise Kuşadası Endüstri Meslek Lisesi çok amaçlı salonunda yarıştı. 20 soru üzerinden yapılan yarışmada 4 Türkçe, 4 Matematik, 4 Fen bilgisi, 3 Sosyal bilgiler, 1 Din Kültürü ve Ahlak bilgisi, 4 genel Kültür sorusu yer aldı.
Toplam 19 okulun katıldığı ve Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ile Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan"ın da izlediği ilköğretim okulları bilgi ve kültür yarışmasında öğrencilerin bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi. Yarışma sonucunda A grubunda 95 puanla Nermin Metin Akar İlköğretim Okulu birinci olurken B grubunda ise Özel Naci Akdoğan İlköğretim okulu birinci olarak Söke grubundaki yarışmalara katılmaya hak kazandı.
Kuşadası"nda birinci olan okullar 10 Mart"ta Söke"de düzenlenecek grup yarışmalarına katılacak. Burada birinci olan okul 24 Mart"ta Aydın'da düzenlenecek İl finali bilgi yarışmalarında Kuşadası'nı temsil etmeye hak kazanacak. -iha