Haiti'nin depremle yerle bir olan başkenti Port-au-Prince'te 11 yaşındaki kız çocuğu, komşuları tarafından enkazdan sağ çıkarıldı.
2 Fransız sivil toplum örgütünün doktorları, küçük kızın depremden 8 gün sonra enkazdan çıkarıldığını ve Fransızların oluşturduğu bir hastanede tedavi altına alındığını aktardı.

Fransız doktor Dominique Jean, ''Bu gerçekten bir mucize. Küçük kız yavaş yavaş hayata dönüyor, Tanrının sevgili kuluymuş'' dedi.

Adı açıklanmayan küçük kızın çok zayıflamış olduğu ve kabus gördüğü ve ''Beni çukurda bırakma, anne beni bırakma'' diye sayıkladığı, annesi Ernst Clerge'nin de kızının başucundan ayrılmadığı belirtiliyor.

DÜN DE 3 KİŞİ KURTARILMIŞTI

Haiti'de dün de biri 23 günlük bebek ikisi kadın 3 kişi enkazdan sağ çıkarılmıştı. Jacmel kasabasında yıkılan bir evin enkazından Fransız kurtarma ekibi tarafından 5 saatlik bir operasyonla kurtarılan 23 günlük bebek Elisabeth'in sağlık durumunun son derece iyi olduğu açıklandı.

Depremde Roma Katolik Kilisesi'nde bir ayinde olan Ena Zizi (69) adlı kadına sağ ulaşan ise Meksika yardım ekipleri oldu. Enkaz altında sürekli dua ettiğini söyleyen Zizi'nin tek sağlık sorunu ise kırılan bacağı...

Üçüncü mucize de bir alışveriş merkezinin enkazında yaşandı. 25 yaşındaki Hoteline Losana adlı kadın, 9 saat süren bir operasyonun sonunda Fransız sivil toplum kuruluşu Sınır Tanımayan Kurtarıcılar, Haiti itfaiyesi ve bir Amerikan kurtarma ekibi tarafından yaşama döndürüldü. Bazı kaynaklara göre çalışmalara Türkiye'den giden AKUT da katıldı. Losana'nın bilinci açık, sağlık durumu ise gayet iyi olduğu belirtildi.