Diyabakır'dan İzmir'e uzanan öykünün kahramanı Melek Özcan, Türkiye'nin en küçük yapay kalp cihazı takılan hastası. Doğuştan kalp kası bozulması ve yetmezliği yaşayan 9 kilo ağırlığındaki Melek, yaklaşık 150 kilo ağırlığındaki yapay kalp cihazının hortumuna tutunduğu minik elleri ile yaşama tutunmaya devam ediyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi Kalp Damar Cerrahı Servisi'nde Babası Muhsin Özcan'ın refakatçiliğinde kalan minik Melek'e, Almanya'dan getirilen 10cc'lik yapay kalp cihazı takıldığını belirten Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztekin Oto, Melek'in durumu hakkında bilgi vererek; "Şu an da sadece kanı sulandıran bir takım ilaç tedavisi sürdürülüyor.
Buraya getirildiğinde yoğun bakım ünitesine bağlı olarak devam ettirilen tedavisi sürecinde 4 ayda güzel gelişmeler oldu. Melek artık yürüyebiliyor. Yemek yiyebiliyor. Artık yoğun bakım ünitesine bağlı olarak bir yaşam değil de, cihaza bağıl olarak hayatına devam ediyor. Üzücü olan durum ise hala daha uygun bir kalbin bulunamaması. Melek Sağlık Bakanlığı'nın organ bağışı listesinde de ilk sırada yer alıyor. Temennimiz bir an önce uygun bir kalbin bağışlanması" dedi.
'MADDİ DESTEK SAĞLANSIN'
 
2 çocuk babası Muhsin Özcan ise eşinin memleketleri Diyarbakır'da kendi ailesinin yanında kaldığını belirterek kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini söyledi. Kızı Melek ile birlikten 4 aydır hastanede kalan Baba Muhsin Özcan; "Çalışamıyorum, çünkü Melek'e hastanede bakmak zorundayım. Eşim Diyabakır'da diğer çocuğumuz ile birlikte ailemin yanına sığındı. İzmir ve Diyarbakır arasında yaşadığımız maddi sıkıntıyı anlatacak güce bile sahip değilim. Yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyoruz" çağrısında bulundu.