Nazilli"de özel bir kreşte bakılan 5 yaşlarındaki 70 çocuk ramazanda kurulan iftar çadırına 517 YTL tutarındaki harçlıklarını bağışladı. Minik ellerin uzattığı zarfların içerisinden çıkan para ile muhtaçlara verilen iftar yemeğine katkı yapıldı.
Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulu bünyesinde bulunan Özel Gökkuşağı Kreşinde barınan ve eğitim gören 5 yaş gurubundaki toplam 70 çocuk, anne ve babalarından aldıkları harçlıkları biriktirerek topladıkları 517 YTL"yi muhtaçlara yönelik yemek dağıtılan iftar çadırına bağışladılar. İftar çadırının bulunduğu Ahmet Şensan Kültür Merkezine gelen 7 sınıftan 3 sınıfın katıldığı ve 15"er öğrencinin arkadaşları adına getirdikleri zarflarda bulunan paralar iftar çadırını oluşturarak yemek dağıtan 10 derneğin temsilcisi olan Mehmet Uzdu"ya teslim edildi. Arkadaşları adına konuşan Reyhan Akın, Emre Ünal ve Sıla Solak isimli çocuklar babalarından aldıkları harçlıklarını biriktirerek yemek dağıtmak istediklerini ifade ettiler.
Çocuklar açıklamalarında “Biz anne ve babamızın verdiği harçlıkları iftar çadırında yemek bekleyen teyzelerimize amcalarımıza ve çocuklara yemek olmasını istedik. Bu nedenle topladığız paraları zarfların içerisine koyarak yemek dağıtan amcalarımıza vermeye geldik. Biz karnımızı evimizde doyuruyoruz. Evlerine yemek götüremeyen teyzeler ve amcalar aç kalıyor. Onların da yemek yemesini istediğimiz için yardım etmeye çalıştık. Babalarımız izin verirlerse yine para toplayarak onlara vereceğiz. Ne olur, büyüklerimiz, zenginlerimiz aç insanlara yardım etsinler. Onlarda insan, aç kalmasınlar” dediler. Çocukların uzattığı paraları iftar çadırını kuran dernekler adına teslim alan Mehmet Uzdu, çocukların davranışları karşısında çok duygulandığını ifade etti.
Uzdu yaptığı açıklamada “Nazilli ve çevre ilçelerde faaliyet gösteren 10 dernek birleşerek her yıl Ramazan Ayında devam ettirdiğimiz ortalama bin 500-iki bin kişilik iftar yemeklerimizi bu yıl bin 500 kişi olarak sürdürüyoruz. "Ekmeğimizi paylaşıyoruz, bir sofra da sen kur" kampanyamızda muhtaç vatandaşlarımıza iftar yemeği dağıtıyoruz. İftar çadırımıza gelen desteklerin yanında miniklerimizin de harçlıkları ile destek vermesi bizleri çok duygulandırdı. Allah o minik ellerine dert vermesin” dedi.