Sivas'ta Yıldızeli Devlet Hastanesi diyaliz servisi şoförü Mehmet Hasdemir, diyaliz tedavisi gören hastaları minibüsle köylerine götürdü. Dönüşte Mehmet Hasdemir'in kullandığı minibüs saat 20.00 sıralarında kar ve tipi nedeniyle Kıldır ve İncetaş köyleri arasında kara saplandı.

CEP TELEFONUNUN ŞARJI BİTTİ

Kendi çabaları ile sonuç alamayan Mehmet Hasdemir, 112 Acil'i arayarak yardım istedi. Bu sırada cep telefonunun şarjı biten Mehmet Hasdemir ile bir daha irtibat sağlanamadı. İhbarın ardından bölgeye AFAD ve İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri sevk edildi.

ULAŞMALARI 6 SAAT SÜRDÜ

Kar yağışının ve tipinin etkili olduğu bölgede AFAD ekipleri de iş makinelerinin açtığı yolda güçlükle ilerledi. Ekipler yaklaşık 6 saat süren çalışmanın ardından 02.00 sırılarında Mehmet Hasdemir'i aracının saplandığı yere ulaşarak kurtardı.

Dönüş yolunda etkili olan kar ve tipi nedeniyle önünü göremeyerek kara saplandığını ifade eden Mehmey Hasdemir, "Diyaliz hastalarını köylerine bıraktıktan sonra ilçeye dönüşe geçtim. Dönüş yolunda etkili olan fırtına nedeniyle önümü göremeyerek kara saplandım. Durumu kurtarma ekiplerine haber verdim. Telefonumun şarjının bitmesinin ardından irtibatımız kesildi. Ekiplerimiz gelip beni ve aracımı kurtardılar, Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Öte yandan haber için bölgeye giden basın mensuplarının otomobili de kara saplandı. Otomobil, karla mücadele ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.

İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA)