Tekmeledikleri minibüsün alarmı çalınca otoparkın güvenlik görevlisi camları kırıp 2 kardeşi son anda kurtardı.

Aydın'dan akrabalarını ziyaret için Mersin"e gelen Nusret Acar ile kayınbiraderi Osman Tarkan kendilerine ait minibüsle bugün öğle saatlerinde Çankaya Mahallesi'ndeki çinko ile üstü kapalı bir bölümü güneş gören otoparka girdi. Nusret Acar, minibüsün arka bagaj kapısını açıp, beraberindeki çocukları Dilgeç Acar (7), Kader Acar (1,5) ve yeğeni 9 yaşındaki Cihan Acar"ı araçta bırakıp, kayınbiraderiyle alışverişe çıktı.

Bu sırada Cihan Acar, minibüsün arka kapısını kapatıp kapıları kilitleyerek bakkala gitti. Bakkaldan sonra oyuna dalan Cihan Acar'ın minibüste unuttuğu 2 kardeş sıcaktan bunalınca dışarı çıkmak istedi. 2 kardeş çocuk kilidi bulunan minibüsün kapılarını açamadı. Havasız kalan ve sıcaktan etkilenen 2 kardeş çığlık atıp yardım istediyse de kimseye seslerini duyuramadı.



Yaklaşık yarım saat bağıran kardeşlerden küçük olan fenalaşınca diğeri camları tekmelemeye başladı. Bu sırada minibüsün alarmı devreye girdi. Otoparkın güvenlik görevlisi Nusret İstegül alarm sesi üzerine geldiği minibüste 2 kardeşi yarı baygın halde görünce çevredekilerin yardımıyla pencere camını kırdı. İstegül, iki kardeşi yarı baygın halde minibüsten çıkartıp, hemen bir çeşmede suya tuttu. Ölümden dönen kardeşler, kısa sürede sonra suyun da etkisiyle kendilerine gelip ağlamaya başladı.

Çocuklar teselli edilmeye çalışılırken otoparka gelen Osman Tarkan, yeğenlerini sakinleştirdi. Tarkan, Aydın'dan akrabalarını ziyaret etmek için Mersin"e geldiklerini, alışverişe giderken de minibüsün arka kapısını açık bıraktıklarını söyledi. Tarkan, diğer çocuğun yanlışlıkla kapıyı kapatıp oyuna daldığını bu yüzden olayın meydana geldiğini belirtti. DHA