Aydın"da 160 minibüs ile şehiriçi ulaşımı sağlayan Aydın Belediyesi denetimli Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Özel Halk Otobüsleri"nin 9 tanesi yenilenerek, Aydın halkının hizmetine sunuldu.
Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Özel Halk Otobüsleri Başkanı Okan Yalçın, Aydın halkına daha iyi hizmet vermek ve şehiriçi trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmet verdikleri 160 minibüsün 9 tanesini midibüse çevirdiklerini söyledi. Yalçın; “Her geçen gün gelişen ve büyüyen Aydın kentinde şehiriçi ulaşımını 20 kişilik küçük minibüslerle yapıyorduk. Ancak son yıllarda kullandığımız araçlar taşımacılıkta yetersiz ve konforsuz kalmasından dolayı çağdaş bir hizmet vermek için karar aldık. Bu karar çerçevesinde de 2 yıl sonuna kadar bütün araçlarımızı midibüse çevirerek şehiriçi taşımacılığını daha kaliteli hale getireceğiz. Yeni araçlarımız 50 kişi kapasiteye sahip. Yeni araçlarımızın gelmesiyle birlikte 2 dakikada bir hareket edecekler. Böylece Aydın şehiriçi trafiği de rahatlamış olacak” dedi.
Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, 29 Mart yerel seçimlerinde kendisini destekledikleri özel halk otosu şoförlerine teşekkür ederek, şoför esnafının sorunlarını dinledi. Çerçioğlu; “Sizler hem esnaf olarak hemde Aydınlı bir vatandaş olarak, kent merkezinde gördüğünüz sorunları bana iletirseniz çözüm getiririz. Sadece kendi mesleki sorunlarınızı değil, mahallenizdeki sorunları da bana iletiniz. Bunları hep birlikte çözelim. Yeni almış olduğunuz araç filonuz ile de Aydın halkına daha iyi hizmet vereceğinizi düşünüyorum. Bu konuda hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu ve Aydın Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Özel Halk Otobüsleri Başkanı Okan Yalçın ile birlikte yeni alınan midibüse binerek aracı incelediler. Daha sonra Çerçioğlu ve şoför esnafı yeni alınan midibüs önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler