Aydın Şehiriçi Taşıma Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın Aydın"ın şehriçi taşımacılığında yeni düzenlemelerin yapıldığını yolcu ve şoförlerin güvenliği için uydu bağlantılı görüntülü takip sistemine geçileceğini söyledi. Bu konuda ülke genelindeki örenkeleri yerinde incelediklerini kaydeden Yalçın, “Aydın"da hem araçlarımızın yenilenen modelleri ile hem de bünyemizde kurduğumuz internet ağına dayalı teknolojik kontrol sistemimizle şehir içi taşımacılık konusunda Aydın Türkiye"nin en rahat şehirlerinden biri haline geldi” diye konuştu.
Bünyelerindeki her aracı sefer halinde bilgisayar başında takip edebildiklerini söyleyen Başkan Okan Yalçın “Bütün araçlarımızın hangi durağa ne zaman geleceği saat bellidir ve biz de merkezimizden araçlarımızı takip ediyoruz. Yaşanan gecikmeleri anında araçlarımıza ulaşarak bildiriyoruz. Bu kurduğumuz sistemle araçlarımızın duraklar arası gecikme yaşama olayını da asgari düzeye indirmiş durumdayız” dedi. Başkan Okan Yalçın halk otolarında çalışan şoför arkadaşlarını da sürekli olarak vatandaşla diyalog ve iyi hizmet konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayarak “Vatandaşımıza saygı , güler yüz ve güvenli hizmet konusunda şoför arkadaşlarımızı sürekli olarak kendi bünyemizde eğitime tabi tutuyoruz. Amacımız vatandaşlarımıza kaliteli hizmetin en iyisini verebilmek” ifadelerine yer verdi.
Şehiriçi taşımacılığının kalitesini yükseltmek adına Aydınlılardan da bazı konularda. duyarlılık beklediklerini söyleyen Aydın şehriçi Taşıma Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın “Vatandaşlarımızın özellikle araçlarını duraklara park edince yolcu almak isteyen araçlarımız mecburen yol ortasın da durarak yolcularını alıyor. Bu durum da trafik de kısa süreli de olsa tıkanmaya neden oluyor. Durak önlerine park edilmesi sonucu yaşanan bu olumsuzlukları da şehir içi taşıma otolarının yol ortasında durarak trafik tıkanıklına yol açtığı gibi yanlış bir görüşün ortaya çıkmasına sebep oluyor. Benim Aydınlı hemşerilerimden ricam durak önlerine park yapılmaması konusunda biraz daha hassas davranmalarıdır” diye konuştu.