Aydın Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Zafer Gezer, günde 40 bin civarı yolcu taşıdıklarını belirterek, “Gün boyunca yönetim kurulunda bir arkadaşımız kooperatif binasında nöbetçi olarak bekliyor. Yaşanan kazalarda dahi olay yerine giderek tutanak tutulmasına yardımcı oluyor” dedi.

Gezer yaptığı açıklamada sabah 06.00’da mesaiye başladıklarını kaydetti. Kooperatifin yönetim kurulundan bir arkadaşlarının kooperatifte nöbetçi olduğunu belirten Gezer, “O arkadaşımız mutlaka sabahın ilk ışıklarında gelerek gün içerisinde Aydınlılara hizmet edecek araçları sıraya sokarak düzenleme yapıyor. Geç kalan araç sahiplerimiz olursa ceza ile karşı karşıya kalıyor. Bu konuda ciddi yaptırımlar uyguluyoruz” dedi.
KAZALARA YETİŞİYORLAR
Nöbetçi olan kooperatif üyesinin gün içerisinde yaşanan ufak tefek kazalara da müdahale ettiğini de belirten Gezer, “Arkadaşlarımız kaza haberini alır almaz kaza mahalline gidiyor. Şu anda maddi hasarlı trafik kazalarında karşılıklı tutanak tutularak anlaşma sağlanabiliyor. Tutanak tutmayı bilmeyen vatandaşlarımıza ve şoförlerimize yardımcı oluyoruz. Bazı zamanlarda trafik polislerinden bile daha önce kaza mahalline gidiyoruz” diye konuştu.
Gezer, günde 40-50 bin civarında yolcu taşıdıklarını da kaydederken, araçların içinde kendi cep telefonu numarasının yazdığını, yolcuların herhangi bir şikayetinde kendisini arayabileceğini sözlerine ekledi.