Belediyenin bu kararına tepki gösteren minibüs sürücüleri öğle saatlerinde toplanıp, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Kahta Belediyesi’ne geldi. Araçları ile belediye önüne gelen minibüsçüler, ilk olarak minibüsleri ile caddeyi çift yönlü olarak ulaşıma kapattı. 

Bu sırada olay yerine gelen AK Partili Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, minibüs şoförlerini konuşmak üzere makamına davet etti. Ancak, olumsuz yanıt aldı. Gerginlik sırasında bir kişi elindeki bidonda bulunan benzini, belediye önündeki bir minibüsün üzerine döktü ve ateşe verdi.

Bina alev alev yanıyordu

Yanmaya başlayan minibüsten bir süre sonra patlama sesi geldi ve hareket etmeye başladı. Yanarak ilerleyen minibüs, belediyenin giriş kapısına çarparak durdu. Yanan minibüsten sıçrayan alevler, belediyenin kapısı ve dış cephesinin plastiklerini tutuşturdu. Kısa sürede alevler belediyenin 3. katına kadar yükselmeye başlarken, içeride de panik yaşandı. Belediyenin dış cephesinin tutuşmasıyla yaşanan gerginlik sırasında, içeride bulunan onlarca kişi panik halinde etrafa koşturmaya başladı.

Giriş kapısı kapalı olan belediyede onlarca kişi pencereye çıkarak yardım istemeye başladı. Ancak, yolların kapalı olmasından dolayı itfaiye araçları yangına bir süre müdahale edemedi. Bu sırada paniğe kapılan ve pencereden atlamaya kalkışan bazı kişiler ise, aşağıda toplanan kişilerin uyarısı üzerine atlamaktan vazgeçirildi.

Binanın giriş katına inen onlarca kişi pencerelerden kendilerini dışarıya attı. İtfaiye ekipleri belediye personeli ve işlem yaptıran vatandaşları merdivenler ile tahliye etti. Polis, can eyleme karıştığı saptanan şoförleri gözaltına aldı.
vatan