Terör mağduru şoför Cemal Uçar, "Bu durum karşısında bir Türk vatandaşı olarak isyan ediyorum" dedi.

Bombalı saldırıda minibüsü parçalanan, oğlu yaralanıp ayağı kesilen gözü yaşlı baba, "Aynı mahkeme İngilizlere rekor bir tazminat ödüyor ama dört yıldan bu yana bize tek kuruş ödenmedi, bizim değerimiz demek ki bu kadar" diye yakındı.
Tazminat amacıyla açtığı davanın dört yıldır devam ettiğini ve bir türlü sonuçlanmadığını belirten Cemal Uçar, bu da yetmezmiş gibi bombalı saldırıda bacağını kaybeden oğlunun askere çağırıldığını söyledi.

Cemal Uçar, oğluna askerlik yapamaz raporu almak için hastane hastane dolaşırken, saldırıda hayatını kaybeden İngiliz Helen Bennett'in ailesine rekor tazminat ödenmesi karşısında şaşkınlığını ve tepkisini gizleyemedi.

Saldırıdan sonra hayatının karardığını anlatan Cemal Uçar, şunları söyledi: "Açtığımız dava dört yıldır sürüyor. En son bilirkişi raporu, bize ödenmesi gereken tazminatı belirledi. Ama dava sonuçlanmadı. Oğlum hiçbir yerde iş bulamıyor. Ayağını kaybeden, psikolojisi bozulduğu için okulu bırakan oğlum askere çağırıldı. Bir haftadır askerlik yapamaz raporu almak için hastane hastane geziyoruz. İngilizlere ise rekor bir tazminat ödeneceği açıklanıyor. Bir Türk vatandaşı dünyada üç değil on yabancıya bedeldir."