MINI Distribütörü Borusan Otomotiv tarafından Galeri Işık Teşvikiye'de düzenlenen basın toplantısına, BMW AG MINI Tasarım Direktörü Gert Volker Hildebrand ile birlikte Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız ve MINI Marka Yöneticisi Funda Ölçer katıldı. Basın toplantısında konuşan BMW AG MINI Tasarım Direktörü Gert Volker Hildebrand, MINI'nin 50. yılı için özel olarak tasarlanan MINI 50 Mayfair ve MINI 50 Camden modellerinin, karakteristik tasarımları kadar seçkin özellikleri ile markanın başarılı geçmişini ve vizyoner gücünü temsil ettiğini belirtti.

OTOMOBİLLER İLE İLGİLİ HER ŞEY...

MINI 50 Mayfair ve MINI 50 Camden'in isimlerini, geçmişte olduğu gibi, Londra'dan aldığını dile getiren Hildebrand, Mayfair'in seçkinliği ve güçlü geçmişi temsil ettiğini, Camden'in ise günümüzün trendini ve modern yaşam tarzının merkezini temsil ettiğini söyledi.

Gert Volker Hildebrand, MINI 50 Mayfair ve MINI 50 Camden'in, özel olarak tasarlanmış renklerin ve hafif alaşım jantların yanı sıra içeride kullanılan özel malzemeler ve yüzeyler ile mevcut üretim modellerinden farklılaştığını anlatarak, ayrıca konfora yönelik donanımların standarda alınması ile de kendini gösterdiğini kaydetti.

MINI 50 Mayfair ve MINI 50 Camden'in, iki benzinli ve bir dizel motor seçeneği ile sunulduğunu belirten Hildebrand, MINI'nin modern motor, aktarma ve süspansiyon teknolojileri, bu iki özel modele de örnek yakıt ekonomisi ve emisyon yönetimi ile büyüleyici bir ataklık kazandırdığını belirtti.

-MINI 50 Mayfair

1982'de klasik Mini, üstün konforu ve abartılı görünümü birleştiren özel bir Mayfair modeli sunmuştu. Bugün, yeni MINI 50 Mayfair bu sofistike tarzı modern bir biçimde yorumluyor.

Yüksek kaliteli malzemeler, şık ayrıntılar ve renk paleti, bu çok özel otomobilin dış ve iç görünüşünü belirliyor. Şimdiye kadar sadece MINI Clubman ve MINI Cabrio modelleri için geçerli olan özel "Hot Chocolate" rengi, ilk kez bu yıldönümü modelinde MINI Hatch için de sunuluyor ve beyaz tavan ile tamamlanıyor.

Alternatif olarak "Pepper White" ve "Midnight Black" renkleri de bulunuyor. MINI 50 Mayfair'de bu modele özel olarak tasarlanmış, 17 inç, beyaz renkli, 12 kollu hafif alaşım jantlar mevcut.

Jantlar tasarımlarında klasik, çok kollu görünümü takip etmekle birlikte kollar, otomobile güçlü bir görünüm kazandırmak için hafif içbükey tasarlanmış. Jantlardaki beyaz renk de kontrast beyaz tavan ile uyum içinde.

Kenarlarında beyaz ince çizgiler bulunan, açık kahverengi Toffy metalik rengindeki, neredeyse üç boyutlu şeritler, motor kaputundaki yeni bir özellik olarak ortaya çıkıyor.

Radyatör ızgarasındaki ek farlar, kahverengiden siyaha değişen boyaya sahip ayna kapakları ve yan tarafta sinyallerdeki "Mayfair" logosu, bu yıl dönümü modelinin dış tasarımını tamamlıyor. Toffy ve beyazın birlikteliği MINI 50 Mayfair'n içinde de kendini gösteriyor. İçeride dikkat çeken başka bir detay, turkuaz renkli dikişler oluyor.

-MINI 50 Camden

MINI 50 Camden, gümüş, beyaz ve siyah renklerin egemenliği ile daha ilk bakışta teknik açıklığını ve sportif karakterini vurguluyor.

"White Silver" metalik rengindeki gövde renginde beyaz tavan ile kombine edilen MINI 50 Camden'ın ayrıca "Midnight Black" ve "Horizon Blue" metalik renkleri de bulunuyor.

Bu modele özel olarak tasarlanmış 17 inç hafif alaşım jantlar, özellikle gümüş iç yüzeyleri ile kolların dış kenarlarındaki mat kontürler arasındaki kontrast aracılığıyla, bu çok özel modelin çağ ötesi izlenimini tanımlıyor.

MINI Cooper S 50 Camden'da standart olarak sunulan xenon farlara ilave olarak farlarda siyah renkli lensler kullanılıyor. Bu, dış tasarımın parlak renkteki diğer elemanları ile kontrast oluşturuyor.

Yanlardaki sinyaller, siyah beyaz renkli Birleşik Krallık bayrağı ile birlikte "Camden" model ismine ev sahipliği yapıyor. MINI 50 Camden'ın içi dışından çok farklı olarak "Carbon Black" rengi ile sunuluyor ve enstrüman panelinde, dışarıda ayna kapaklarında olduğu gibi, beyazdan gümüşe geçiş uygulanıyor.

Çift tonlu dikişler (dışta siyah, içte turkuaz) koltuklardaki deri ve kumaş yüzeyleri görsel olarak kombine ediyor. Harman Kardon tarafından geliştirilen yeni bir ses sistemine sahip MINI 50 Camden, MINI içinde müziğin keyfini çıkarmak için yeni standartlar belirliyor.

MINI 50 Camden ile otomobil içindeki eğlence sistemlerinin en yeni jenerasyonu da tanıtılmış oluyor. "Mission Control" adı ile sunulan bu sistem, araç ve sürüş ile ilgili sinyalleri işleyip değerlendirerek bunları MINI'ye uygun bir şekilde sürücüye iletiyor.

MINI 50 Mayfair 29 bin avrodan, MINI 50 Camden ise 27 bin avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. / vatan