Günay, şunları kaydetti: 'Çok talihsiz. Böyle bir referandum olamaz bence 2000'li yıllarda. İsviçre, AB dışında... AB dışında kalınca böyle oluyor galiba. Bir Avrupa ülkesi bile temel insan haklarıyla, inanç özgürlükleriyle ilgili olmaması gereken çağ dışı halk oylamaları yapılabiliyor ve böyle sonuçlar çıkabiliyor. Bu bile çok öğretici.

İsviçre, Avrupa içinde ama Avrupa'yı içselleştirememiş bir ülke olduğunu gösterdi. Her inanç yapılanmasının simgesel bazı unsurları vardır. Minare, çan kulesi ve bunun gibi düzenlemeler o yapının ayrılmaz parçasıdır. Böyle bir tartışmayı üzüntü verici, çağ dışı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bu çağda böyle bir referandum olamaz. İnsanları, inanç özgürlüğünü rencide eden bir davranıştır.

Kimsenin kaba, sert bir davranışta bulunacağını temenni etmem, ummam. Ekonomik siyasi bazı karşı duruşlar olabilir elbette. Dünyada düşünce ve inanç özgürlüğü olsun herkesin diye düşünüyoruz. Böyle bir şeyi yapmak politik nedenle midir bilmiyorum. İsviçre'ye, konumuna, tarihsel birikimine daha hoşgörülü bir davranış yakışırdı.' -yenişafak