İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti, Damla Eğitimciler Derneği ve Bağcılar Lisesinin iş birliğiyle düzenlenen ''Minareden İstanbul'' sergisi açıldı.

Türkiye Yazarlar Birliğinin İstanbul Şubesinde düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan felsefe öğretmeni Hakan Kurt, insanların her zaman yüksekten bakmayı hayal ettiğini, yüksek yerlere kale yapıp, burçlardan etrafı seyretmeyi sevdiğini belirterek, kendisinin de bu anlayışla İstanbul'un minarelerden nasıl gözüktüğünü fotoğraflarına yansıttığını kaydetti.

Kurt, İstanbul'da 40 minareden yaklaşık 9 bin fotoğraf çektiğini ve sergide 41 tanesine yer verdiğini ifade ederek, çalışmalarında, genelde suriçi camilerine ağırlık verdiğini, ayrıca Beşiktaş, Beyoğlu ve Eyüp'teki camilerin minarelerinden de fotoğraf çektiğini söyledi.

Sergi çalışmalarının yaklaşık 8 ay sürdüğünü anlatan Kurt, ''İnsan minarelere çıktığında hiç inmek istemiyor. Yazın sıcak günde minareye çıktığınızda hiç terlemiyorsunuz, çünkü serin bir hava oluyor. İstanbul'un tarihi yarımadasında manzara mükemmel. Bu proje benim lise yıllarında Emin diye bir arkadaşımla kurduğumuz bir hayaldi. Çok paramız olduğunda bir vinç kiralayıp, İstanbul'un fotoğrafını, istediğimiz yerden ve açıdan çekebilecektik. Bu hayal bana böyle bir projede kısmetmiş'' dedi.

Kurt, serginin 15 Nisan'a kadar ziyaret edilebileceğini bildirdi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı da İstanbul'u fotoğraflardan görmenin daha güzel olduğunu belirterek, İstanbul'un eski değerlerle anıldığını ve yeni değerler katılmamasından üzüntü duyduğunu kaydetti.

Çağrıcı, İstanbul'a her baktığında yeni güzellik görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, bu serginin, İstanbul'a güzellik katmasını diledi.

Konuşmaların ardından sergi, kurdele kesimiyle açıldı.