BURSA'nın merkez Nilüfer Belediye Meclisi üyesi olan mimar Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yılmaz, içeceğine ilaç koyarak bir kadınla çıplak görüntülerini çekip kendisine şantaj yapmakla suçladığı komşusu 37 yaşındaki Alper Akkaya hakkında savcılığa giderek şikayette bulundu. Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, kendisine şantaj yapan Akkaya'ya iki daire satıp 500 bin lira ödediğini, bu kişinin şimdi de 350 bin lira daha istediğini ileri sürdü. Şikayet üzerine gözaltına alınan Alper Akkaya, sorgusundan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şantaj görüntülerine el koyan polis, olaya karışan kadını arıyor.

Kentin Çamlıca Mahallesi'nde oturan ve merkez Osmangazi Belediyesi tarafından Tophane Mevkii'ndeki surların Maltepe Üniversitesi tarafından hazırlanan projeye göre onarımında görev alan mimar Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yılmaz, aynı apartmanda oturan ve ticaretle uğraşan komşusu Alper Akkaya'nın kendisine şantaj yaptığını öne sürdü.

TANIMADIĞI KADINLA AYNI YATAKTA
Alper Akkaya'nın bir süre önce kendisini evine davet ettiğini ve bu teklifini kabul ettiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yılmaz, “Alper içeceğime ilaç koymuş. Gözümü açtığımda komşumun evinde yatakta tanımadığım bir kadınla uyandım. Yatak odasında çekilen fotoğrafları ve görüntüyü bana gösterip bunları yaymakla tehdit etti. İki kez 250'şer bin lira para istedi. Bu parayı ödemek için iki ev sattım” dedi. Akkaya"nın son olarak 350 bin lira daha istediğini ileri süren Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, bu isteklerin sonunun gelmeyeceğini anladığı için suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Evli olan Belediye Meclisi üyesi mimar Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yılmaz'ın şikayeti üzerine gözaltına alınan Alper Akkaya, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Bilgisayarındaki şantaj görüntülerine el konulan Alper Akkaya, sorgusundan sonra çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarfından, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, şantaj kasetinde Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yılmaz ile yatakta görünen kadının kimliğini araştırıyor.

CHP'DEN SEÇİLİP AK PARTİ'YE GEÇTİ
Merkez Nilüfer İlçesi'nde geçen yerel seçimde CHP listesinden Nilüfer Belediye Meclisi üyesi seçilen Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yılmaz, bir süre önce partisinden istif ederek Ak Parti'ye geçti.

DHA muhabirinin ulaştığı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yılmaz, şikayetiyle ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Hakkında suç duyurusunda bulunduğu Alper Akkaya'dan kooperatif inşaatıyla ilgili alacağı olduğunu öne süren Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, “Alacağımı istedim. Bu arkadaş kooperatifte yönetici. Borçlarını ödememek için uzun süre beni oyaladılar. Israr edince de tehdit ve şantaj uygulayıp alacağımdan vazgeçirmek istediler. Ben de şikayetçi oldum” demekle yetindi.