Aydın Ortak Girişim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özcan Güven, bir yılda 3 milyon dolarlık zeytinyağı ihracatı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ülkemiz ekonomisine daha çok döviz kazandırmak ve aynı zamanda ilave iş gücü istihdam etmek istiyoruz” dedi.

Güven yaptığı yazılı açıklamada, şirket tarafından yaptırılan modern zeytinyağı rafineri tesisleri ek bina dolum fabrikasının temelini attıklarını, Aydın'ın zeytin ve zeytinyağı sektöründe hızla büyüdüğünü bildirdi.

7 Eylül 2007'de açılışını yaptıkları fabrikadan ilk ihracatı Aralık ayında gerçekleştirdiklerini aktaran Güven, şöyle devam etti:
“Bu güne kadar 3 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirip firmamıza ve ülkemize döviz kazandırdık. 18 ayda faaliyete aldığımız rafineri tesisimizde 2008 yılı içinde yaptığımız değişikliklerle yemeklik zeytinyağı rafine prina ünitelerini ayırarak adeta iki fabrika şeklinde üretimimizi sürdürmekteyiz. Ayrıca yaptığımız yeniliklerle yemeklik rafineri zeytinyağı kapasitemizi günde 150 tona çıkardık.”

17 Ekim'de tamamlanması planlanan dolum tesisinin de bin 640 metre kare kapalı sahada 2 milyon YTL'ye mal olacağını kaydeden Güven, üretimin birinci yılında kuraklık ve yok sezonu olmasına rağmen 1 milyon 392 bin 749 ton çeşitli asit derecelerinde ham zeytinyağı işlediklerini, hem de 1 milyon 114 bin ton rafine ve riviera yemeklik zeytinyağı ihracatı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Güven, “Amacımız, ülkemiz ekonomisine daha çok döviz kazandırmak ve aynı zamanda ilave iş gücü istihdam etmektir. Temelini atığımız dolum tesisimizde üreteceğimiz cam, pet ve teneke ambalajlı ürünlerimizle mevcut piyasa ve müşterilerimiz yanında yeni piyasalara ihracatımız sürecektir.”

MARKALAR ONAY ALDI

Özcan Güven, Aydınlı ortakların destek, çaba ve yardımları ile Aydın'ın zeytin ve zeytinyağı sektöründe hak ettiği yeri almasını arzuladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Tesiste işlenen Olinaydın, Olivay, ve Savia markalarının onayını aldık.
Yeni tesisimizde ambalajlı ve markalı ürünlerimizin yurt içi ve dışı piyasalara
sunulmasını önümüzdeki yıl için planladık, uygulamaya koyduk. Ham madde alımları için sözleşmelerimizi yaptık. Ödemelerimizi 3 aydır yapmaya devam ediyoruz. Bunun için Japonya, Çin ve ABD piyasalarında uluslararası fuarlara katılarak ürünlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz.”