İnternette 'filtre' uygulamasını protesto etmek amacıyla TİB ve bazı kurumların sitelerine saldıran uluslararası 'Anonymous' (Anonim) grubunun web sayfasına karşı siber saldırı düzenleyerek hackledikleri öne süren Türk hackerlerden The Bekir rumuzlu bilgisayar korsanı tanıdık çıktı. The Bekir rumuzunu kullanan Bekir Kaya, 2010 yılında, dünyada 25 milyon kullanıcısı bulunan bilgisayar oyununun internet sitesini zombi virüsüyle köle haline getirdiği 100 bin bilgisayarla hacklediği iddiasıyla FBI' la ortak düzenlenen operasyonda yakalanmıştı. The Bekir'in Anonymous'u da zombilerle vurduğu tahmin ediliyor. 
 
AYYILDIZ TAKIMIN YÖNETİCİSİ 
Akşam Gazetesi'nden Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, Anonymous grubunun siber saldırı düzenlediği dakikalarda Ayyıldız Takım'ın yöneticisi The Bekir ve Jester rumuzunu kullanan Türk bilgisayar korsanları, grubun internet sitesi www.anonnews.org, http://www.anonnews.org sitesine karşı saldırı düzenlediklerini ve sitenin kullanılamaz hale geldiğini açıkladı. Anonymous bu iddiayı kabul etmedi. Anonymous'un web sitesini kısa sürede etkisiz hale getirerek internet erişimine kapatan Türk hackerlar daha sonra grubun saldırıyı yönetecekleri 'operationturkey' (Türkiye Operasyonu) ismini taşıyan 'IRC' sistemi üzerindeki anlık ileti sayfasını hedef aldı. IRC sitesini hackleyerek site üzerinden Anonymous'a destek verenlerin IP adreslerini ele geçirdiklerini açıklayan 'The Bekir' ve 'Jester' söz konusu IP bilgilerini Türkiye'deki güvenlik ve istihbarat birimleriyle paylaşacaklarını bildirdi. 
 
100 BİN BİLGİSAYARLI ORDU KURDU 
Ağabeyinin kullandığı zayıflama ilacı işe yaramayınca Diyarbakırlı The Bekir rumuzlu Bekir Kaya, kendi ürettiği ve 'zombi' ismini verdiği virüsle ilaç firmasının internet sitesine saldırı düzenlemişti. Kaya, arkadaşı Muhammed Nur Görgen ile birlikte 100 bin kişinin bilgisayarının kontrolünü ele geçirmişti. Yüz binlerce bilgisayarı aynı anda yönlendirerek sitelere zarar veren hackerler dünya üzerinde 25 milyon kullanıcısı olan 'Knight Online' isimli oyuna da saldırı düzenleyince FBI peşlerine düştü. 2 yıllık incelemenin ardından geçen yıl aralık ayında düzenlenen operasyonda hackerler yakalanmıştı. Haklarında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan hackerlerle ilgili iddianamede FBI' dan rapor alındığı da belirtildi. (Akşam)