Son 13 saniyeye 5 sayı önde giren Milli Takımımız akılalmaz iki hata yapınca sürekli geriden gelen Arjantin maçı uzatmaya götürdü. Ekstra bölümde ise serbest atışlarda dökülünce galibiyeti de adeta hediye ettik

MAÇIN özeti “Durmayalım düşeriz” olmalı. Aslında Milli Takım"ın bir numaralı sloganı olmalı bu belki de. Dünya Şampiyonası öncesi son hazırlık maçında bir kere daha hatırlamamız iyi oldu. Türkiye tempoya hükmettiği, sahada rakibini bozduğu, oyunu karıştırdığı sürece başarılı oluyor. Ne zaman top elindeki oyuncumuz avucunu yere doğru indirerek "yavaş" diyor, oyunu kontrol etmeye çalışıyoruz, işte o zaman işler ters gidiyor. Biz kontrollü değil, saldırgan olduğumuz sürece verimliyiz.



31 dakika gerçekten çok iyi basketbol oynadı Milliler. Saldırgan, oyuna dikte eden hep Türkiye"ydi. Bu "avcı" konumunda olduğumuzda coşarak performansımızın artmasına alışkınız. Bu oyuna hükmeden yapı hep savunmada başlıyor elbette. Arjantin"in yıldızı Scola"nın maçı 5/15 isabetle bitirmesi veya rakibi 20 top kaybına zorlamamız tesadüf değil. Ama bunların çoğu ilk 31 dakikada oldu. Scola zaten 5 faulle çıkarken Türkiye 12 sayı öndeydi. Ancak ne zaman 31. dakikada 66-52 öne geçtik, tempoyu biraz düşürmek, kontrol etmek istedik ve işler tersine döndü.
Arjantin"in sinirlenmesi ve Scola"nın beşlemesine yol açan 1-2 faul düdüğü sayesinde teklesek bile 5 dakika kala halen 12 sayı öndeydik: 70-58. Ancak kalan süre bir kabus, büyük bir ders oldu. Fark eridi. Güvenilir, sağlıklı bir hücum, sorumluluk alacak bir el ararken, tıkandıkça tıkandık, nefesimiz kesildi. Arjantin ise Delfino üzerinden üstümüze geldi.

DURURSAK DÜŞERİZ

Son dakikada faulleri atarak avantajı koruduk. İlk 31 dakika saldırgan halimizden eser kalmayıp donakalsak bile son 13 saniyeye 5 sayı önde girdik. O uğursuz 13 saniyeyi ise hiç unutmamak gerek. İki saçma hata, herkes birbirine bakarken kaçırılan iki oyuncu, araya sıkışan bir 5 saniye hatası... Duran ayaklara, kilitlenen beyinler eklendi. Uzatmada şoku atlatamadan 7 sayı geriye düştük.
EFES Pilsen World Cup"ta rollerin daha netleştiğini, her oyuncunun kendi pozisyonunda oynadığını gördük. Rotasyon normalleşti. Her zamanki hataların büyük kısmından vazgeçtik. Buraya kadar her şey iyi de bir başka önemli eksiğimiz maç sonu oynama konusunda sorunlar bir kez daha yüzümüze vuruldu. Kim sorumluluk alacak, hangi seti oynayacağız halen net değil. Net olan bir şey var: Durursak, kesin düşeriz.

Vatan