Emre Belözoğlu'nun penaltıdan ve Kazım'ın şık golleriyle rakibini 3-0 mağlup eden Türkiye, kader maçları öncesi moral depoladı. Eylül ayında Kazakistan ve Avusturya karşısında iki kritik maça çıkacak olan ay yıldızlar, forvet hattında iyi savunmada ise kötü sinyaller vardı.

Özellikle ilk yarıda zayfı rakibi karşısında defansta basit hatalar yapan milliler, hücumda ise yakaladığı pozisyonları affetmedi.

Mehmet Ali Aydınlar'ın TFF Başkanı olarak ilk, Atletico Madrid'e transfer olan Arda Turan'ın ise Arena'ya veda maçında milliler futbol özlemini bulduğu gollerle dindirdi.



Türk Telekom Arena'daki ilk maçında maça iyi bir giriş yapan milliler, henüz 8. dakikada skor avantajını yakaladı. Emre Belözoğlu kendi yarattığı penaltıyı gole çevirerek ekibimizi 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Arena'da kendisini ıslıklayan taraftarlara ay yıldızı öperek tepkini dile getirdi.

Mililer skor avantajını yakaladıktan sonra kendisinden beklenmeyecek hatalar yaptı. Özellikle Estonya savunmanın arasına atılan toplarla tehlikeli oldu. Rakibinin etkili olduğu dakikalarda ay-yıldızlılar, 28 ve 35. dakikada Kazım ile bulduğu gollerle farkı 3'e çıkardı. Daha sonra maçı istediği gibi yönlendiren milliler, son bölümde tempoyu düşürdü ve ilk yarıyı 3-0 önde bitirdi.

İkinci yarıda sık sık oyuncu değişikleri ve sıcak havanın da etkisiyle oyunda tempo düştü. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 3-0 milli takımımız üstünlüğüyle sona erdi.

Ligtv.com.tr

TÜRKİYE-ESTONYA: 3-0

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: Lee Probert

TÜRKİYE: Sinan Bolat, Gökhan Gönül, Servet, Serdar, Hakan Balta, Selçuk İnan, Selçuk Şahin, Emre, Kazım, Arda, Burak

TEKNİK DİREKTÖR: Guus Hiddink

ESTONYA: Pareiko, Piiroja, Kruglov, Kink, Vunk, Vassiljev, Klavan, Jaager, Ahjupera, Saag, Palatu

TEKNİK DİREKTÖR: Tarmo Rüütli

GOLLER: Dk. 8 Emre (pen), Dk. 28 ve Dk. 35 Kazım

İLK YARIDAN DAKİKALAR

GOL 8. dakikada sağdan ceza sahasına giren Emre, Klavan'ın müdahalesiyle yerde kalınca İngiliz hakem Probert yardımcısının da uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Aynı dakikada penaltı atışını kullanan Emre, meşin yuvarlağı kaleci Pareiko'nun solundan ağlara yolladı: 1-0.

12. dakikada Kink'in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten auta gitti.

14. dakikada savunmanın arkasına atılan pasta, Vassiljev ceza sahasında kaleci Sinan'ı geçmesine rağmen açısını kaybetti. Bu oyuncu, Sinan'ın önünü kapattığı sırada ceza sahası sol çizgisinde yaptığı ortada, Hakan tehlikeyi uzaklaştırdı.

22. dakikada Vunk'un ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşta kaleci Sinan, topu çeldi. Ceza sahasında meşin yuvarlağı kontrol eden Ahjupera'nın ortasında top kale önünde bulunan Kruglov'dan önce davranan savunma tehlikeyi savuşturdu.

GOL 28. dakikada Türkiye 2-0 öne geçti. Kazım, ceza sahası önünde rakibini geçtikten sonra uzak mesafeden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı, kalecinin solundan filelere gönderdi: 2-0.

GOL 35. dakikada Türkiye 3. golünü buldu. Selçuk İnan'ın pasıyla ceza alanın dışında sağ çaprazda topla buluşan Kazım, rakibini geçtikten sonra yerden düzgün ve sert bir vuruşla topu ağlara yolladı: 3-0.