Geçmişte bu amaçla bir konferans düzenleyen müsteşarlık vizyonunu çizdi ve aralarında Otosan, Pi Makina, Hema Dişli, İTÜ gibi pek çok kuruma davet gönderdi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; SSM Müsteşarı Murad Bayar, motorla ilgili planlarını şöyle özetledi:
 
Araçlara motor
 
Yalnız Altay tankı için motor üretmenin yatırım maliyetleri çok yüksek olur. Biz yalnız tanka değil, yüksek motor gücüne ihtiyaç duyan zırhlı kara araçlarına ve deniz araçlarına bu motoru koyacağız. İhtiyaca göre motorun özellikleri değişse de temeli aynı olacak. Böylece bir motor ailesinden bahsedebiliriz. Bu durumda yatırım maliyetleri çok daha karşılanabilir olacak.
 
Çok sayıda firma
 
Motor ve güç aktarımı konusunda çalışan pek çok firma var ancak bu tek bir firmanın altından kalkabileceği bir konu değil. Firmalara ne beklediğimizi, kriterlerimizi anlattık. Maliyeti çok kaba hatlarıyla belli oldu ancak şu aşamada rakam söylemek doğru olmaz.
 
Yabancı tasarımcı
 
Yabancı motor firmalarıyla bağlantımız var ancak onlar da motor tasarımından uzaklar. Türkiye'de bu konuda tecrübesi olan bir büro yok. Yabancı motor firmalarının çalıştığı tasarım firmalarıyla beraber çalışacağız ve bütün mülkiyet hakları bize ait olan bir motoru beraber geliştireceğiz.