Semih’in kadrodan çıkarıldığını öğrenen TBF Başkanı Turgay Demirel, duruma müdahale edince oyuncu kampa çağrıldı.. Ancak kaptan Hidayet kendisini otelin kapısında karşılayıp,“Takım olarak seni aramızda istemiyoruz” deyince Semih, 12 Dev Adam’la bağları koparttı
 
A Milli Basketbol Takımımız’ın 31 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında Litvanya’da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden kadrosunun oluşumu sırasında bir skandalın yaşandığı ortaya çıktı.. NBA’de Cleveland Cavaliers forması giyen ve lokavt süresince Beşiktaş Milangaz’ın formasını giyecek olan Semih Erden’in kadroya alınmamasının gerçek nedeni sakatlığı değil, kendisini diğer oyuncuların takımda istememesi..
 
BİLİNDİĞİ üzere Semih geçen sezon NBA’de çaylak sezonunu geçirdi ancak bu süreçte önemli sakatlıklarla mücadele etti.. Sezon sonunda ise omzundan ve iki kasığından ameliyat olan 25 yaşındaki oyuncu, her şeye rağmen iyileşip 20 Temmuz’da millilerin İtalya’da yaptığı kampa katıldı.. Hatta öyle ki; Devler’in şampiyona öncesi yaptığı hazırlık maçlarında da forma giydi.. 
 
ENE’Yİ GÖRMEDİ BİLE
 
27 Ağustos’ta ise Türkiye Basketbol Federasyonu Semih’in kadrodan çıkarıldığını şu açıklamayla duyurdu: “2010-2011 sezonu sonunda omzundan ve iki kasığından ameliyat olan ve yaşadığı söz konusu sakatlıklar nedeniyle basketboldan birkaç ay süresince uzak kalan milli sporcumuz Semih Erden, A Milli Takımımız’ın kamp çalışmaları süresince hem tedavilerini sürdürmüş, hem de antrenman ve maç kondisyonunu artırmaya gayret etmiştir.
 
ANCAK geçen süre zarfında yaşadığı sakatlıklar ile ilgili sıkıntılarının tam olarak ortadan kalkmaması ve sakatlıklara bağlı şikâyetlerinin devam etmesi üzerine Semih Erden, Milli Takımımız’ın 31 Ağustos-18 Eylül 2011 tarihleri arasında Litvanya’da mücadele edeceği Avrupa Basketbol Şampiyonası aday kadrosundan çıkarılmıştır.”
 
BUNA karşın Semih’in kadrodan çıkarılmasını istemeyen Federasyon Başkanı Turgay Demirel, konuya müdahale etti.. Ardından milli yıldız tekrardan kampa çağrıldı ancak Devler’in kaldığı otele geldiğinde daha başantrenör Orhun Ene’yi görmeden önce kaptan Hidayet Türkoğlu tarafından karşılandı.. İkili bir süre sohbet ederken, Hidayet asıl gerekçeyi kendisine açıkladı ve “Biz takım olarak seni kadroda görmek istemiyoruz” dedi. Bu sözler üzerine milli takımla olan bağını kopartan Semih, kampı terketti ve A Milli Takımımız’ın ikinci turda elendiği şampiyonada forma giymedi.. 
 
Dünya 2.’liğinde payı çok büyüktü
 
NBA’deki lokavt bitene kadar Beşiktaş’ta forma giyecek olan Semih Erden 12 Dev Adam’ın geçen yıl Türkiye’de yapılan Dünya Şampiyonası’nda elde ettiği 2.’likte önemli paya sahipti.. Milliler’in turnuvada oynadığı 9 maçta da sahaya çıkan Semih, yarı finalde Devler’in Sırbistan’ı yendiği maçta galibiyeti getiren son saniye bloğunu da yapmıştı. Genç oyuncu Dünya Şampiyonası’nda 9.1 sayı, 4.6 ribaunt ve 1.2 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti.
 
vatan