Milliler çok kötüydü, Hırvatlar da çok dirençli ama 2 yılda iki ay bile Türkiye’ye gelmeyen Hiddink ve takımı yapan yardımcısı Oğuz Çetin’i hiçbiri gölgeleyemedi! Ne taktik, ne doğru 11 ne de çözüm üreten bu ikilinin yaşattığı takım ilk raundda nakavtı yaşadı

Uzun süredir bu kadar aciz bir Milli Takım izlemedik herhalde. 3-0’lık ağır skor bir yana 90 dakika boyunca tek bir tehlike bile yaşatamadı Türkiye..

-HIRVATİSTAN, Milli Takım’a ‘pozisyon varken rakip ceza alanına çok adamla gitmenin yararları’ konusunda ders verdi maç boyu. Daha maç yeni başlamış taraflar birbirini tartarken bu ders başladı. Sağ kanada açılan görünürde fazla tehlike içermeyen bir pozisyonda top Corluka’ya gitti. Hırvatlar 3 kişi gilince herkes adam paylaşmaya çalıştı ama Gökhan’ı geçen Corluka ceza sahasına dip çizgiye yakın bir yerden bomboş giriverdi. Ne kale alanına yaptığı sert ortayı kesecek ne de Volkan’dan seken topu filelere iten Oliç’in önüne geçecek bir kademe bulamadık: 1-0

-ŞOKU 10. dakikadan itibaren üzerinden atan Türkiye yüklenmeye başladı ama fizikli Hırvatlar’a karşı sadece Burak’ın girdiği ceza alanına atılan toplarda en ufak bir tehlike gelmedi. 32’de Hırvatlar yine aynı konudan derse devam etti. Bu kez ilk golün benzeri sağdan geldi. Oliç’i bomboş dip çizgiye kaçırdılar. Onun kale alanına sert ortasına bu defa biz ayak koyduk ama kalabalık Hırvatlar’da Modriç penaltı noktasında seken topu aldı. Şutunu kestik ama seken top yine Modriç’de kaldı. O da halen boş olan sağ kanada bindirme yapan Vida’yı gördü. Bu defa orta yüksek geldi ve arka direkteki Mandzukiç Gökhan’ın üzerinden yükselip kafayla topu filelere gönderdi: 2-0.

-İYİCE dağılan Milliler devre sonuna kadar baskı da yapamadı pek. 2. yarının başında yine aynı dersi gördük. Srna sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu kale sahasına havalandırdı. Kalabalık Hırvatlar’ı paylaşmayı bir kez daha başaramayınca Corluka 1.5 metreden en kolay kafa golünü buldu..

Altan DİLEK twetter yorum

- Slaven Bilic takım elbisesinin üzerine giydiği 5 liralık bere ile Türk Apaçi’lerini bile kıskandırdı.

- 2.dakikada yenen golde Gökhan Gönül’ün yaptığı hatayı Sabri yapsaydı ne olurdu çok merak ediyorum. Muhtemelen yerden yere vurulurdu.

- Gökhan Gönül iki top vurdurdu, Volkan iki top tutamadı, ikisi de gol oldu. Biri Olic biri Mandzukic. Olmadı hiç.

- 60.dakikada maç 3-0 olsa da eminim ki Bilic son düdük çalmadan rahat bir nefes alamayacaktır.

- Kaç tane gol yemiş olursa olsun Türkiye Milli Takım kalecisine toplu halde küfür etmek hiç yakışmadı oradaki taraftarlara. Ayıptır.
bugün