Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Uludere olayı ile ilgili, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin en güzide kurumlarından birinin başında bulunan Hava Kuvvetleri Komutanımız ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında kullanılan ifadeleri esefle karşılıyor ve kınıyoruz'' dedi.

ASIL AMAÇ TSK'YI KARALAMAK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Uludere olayına ilişkin, ''Hava Kuvvetleri Komutanız ile ilgili eleştiri, insaf ve nezaket sınırlarını aşan ifadelerin gerisindeki asıl amacın, emir ve komuta ettiği Hava Kuvvetleri'mizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin teröre karşı verdiği mücadeleyi karalamak olduğu açıktır'' dedi.

Olayla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini hatırlatan Yılmaz, yargı sürecini etkilememesi veya bu yönde bir algı doğurmaması için, bugüne kadar “Uludere Olayı” konusunda Bakanlık tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, hukuk devleti ilkesinin, herkesin yargı sürecini beklemesini ve değerlendirmelerini bundan sonra yapmasını gerekli kıldığını belirtti.

DÜNYANIN EN GÖZDE KURULUŞLARINDAN BİRİ

Yılmaz, özellikle medyada bu konuya yeteri kadar dikkat edilmediğini gördüklerini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin en güzide kurumlarından birinin başında bulunan Hava Kuvvetleri Komutanımızla ilgili bazı basın yayın organlarında kullanılan ifadeleri de esefle karşılıyor ve kınıyoruz. Hava Kuvvetleri Komutanımız, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her kademesinde 44 yıldır başarı ile hizmet eden, bugün de sadece ülkemizin değil, kendi alanında dünyanın en gözde kuruluşlarından birini başarı ile yönetmektedir. Komutanımızla ilgili eleştiri, insaf ve nezaket sınırlarını aşan ifadelerin gerisindeki asıl amacın, emir ve komuta ettiği Hava Kuvvetleri'mizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin teröre karşı verdiği mücadeleyi karalamak olduğu açıktır.''