2003 yılında 700 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Dilek Yarımadası, bu yıl içinde 850 bin ziyaretçi ile rekor kırmayı hedefliyor. 

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı sınırları içerisindeki Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda ziyaretçi ve araç giriş ücretleri değiştirildi. 1 Haziran 2013'ten itibaren hafta içi 10 TL, hafta sonu ise 15 TL olarak uygulanan araç girişleri, birleştirilerek haftanın her günü 12 TL olarak değiştirildi. Kuşadası Dilek Yarımdası Milli Parkı Müdürü Erdinç Kutsal, “ Doğa ve denizi ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilk tercihi arasında yer alan milli parkımızda geçen yıl 700 bin kişiyi ağırladık. Bu yıl ise yaklaşık yüzde 20 bir artış ile 850 bine yakın ziyaretçi bekliyoruz. Bu yıl ziyaretçi sayısında rekor kırmayı hedefliyoruz “ dedi. Milli parka giriş ücretlerinde bu yıl değişikliğe gidildiği açıklayan Milli Park Müdürü Erdinç Kutsal, “Geçen yıl hafta içi ve hafta sonu farklı şekilde uyguladığımız araç girişiyle ilgili ücret sistemine son verdik. Bu yılki giriş ücretleri kişiler 3 TL, motosiklet 7 TL olarak aynen uygulanacak, otomobil ise 12 TL olacak. Ancak, minibüs 35 TL’den 45 TL’ye, midibüs 45 TL’den 60 TL’ye, otobüsler ise 110 TL’den 120 TL’ye yükseltildi. Milli parkımızı tercih eden ziyaretçiler bu ücretler karşılığında Türkiye’nin en önemli doğal mirasının essiz doğası ve İçmeler, Aydınlık, Karasu ve Kavaklı gibi halka açık 4 muhteşem koyunda denize girebilecek. Ziyaretçilerimiz ayrıca milli parkımız içerisindeki tuvaletlerden, soyunma kabinlerinden, otoparktan, şezlong ve şemsiyelerden, masa ve sandalyelerden ücretsiz faydalanabilecek“ diye konuştu.

- TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ DOĞAL MİRASI
Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı sınırları içerisindeki Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı, yarımada olarak 10 bin 985 ve delta olarak 16 bin 613 hektar olmak üzere toplam 27 bin 598 hektarlık bir yüz ölçümüne sahip. Dilek Yarımadası Milli Parkı, Türkiye’deki maki florasının en iyi örneklerine sahip olduğu gibi, kuzey bakılarında Karadeniz florasına ait türleri de barındırmaktadır. Delta ise Ege Bölgesi’nde göçmen kuşlar için en önemli yaşama alanlarından biridir. Delta aynı zamanda deniz balıklarının yumurta bırakma sahasıdır. Yarımada, yaz mevsiminde yöre halkının denizden yararlandığı bir merkez haline gelmektedir.