Antalya'da ormana kaçırıp tecavüze yeltendiği 23 yaşındaki G.C.'nin bekaretini parmağıyla bozduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan dünya 3'üncüsü milli güreşçi R. Ç. hakkında 35 yıl hapis cezası istendi. İddianameyi hazırlayan savcı, R.Ç'ye yardımcı olduğu öne sürülen 6 kişi hakkında da yaklaşık 130 yıl hapis cezası talep etti.


Üniversite mezunu işsiz G.C.'yi ormana kaçırıp tecavüze yeltendiği ve parmakla bekaretini bozduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan Antalyalı milli güreşçi R. Ç. ile ona yardım eden 6 arkadaşı hakkında savcılık tarafından hazırlanan iddianame, mahkemeye gönderildi. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede R. Ç. için 35 yıla kadar, A. Z., M. H., O. Ş. D., E. Ü., E. T. ve E. D. adlı diğer sanıklar için ise "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı, mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı, silahla kasten yaralama, silahla tehdit, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından yaklaşık 130 yıl hapis cezası istendi.


KURTARMAYA GELENİ BACAĞINDAN VURMUŞ


İddianamede başka bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Zorla kaçırılan G.C.'nin telefonla yerini bildirmesinin ardından kurtarmaya gelen 28 yaşındaki M. D.'nin R. Ç. tarafından tabancayla ayaklarından vurulduğu belirlendi. G.B.'nin, babasının işçisi olan M. D.'yi görünce arkasına saklanarak kendisini kurtarmasını istediği, M.D.'nin ise “Yazık olur, bırakın kızı” demesi üzerine R.Ç.'nin ruhsatsız tabanca ile ayaklarından vurduğu ortaya çıktı.


Cumhuriyet Savcısı Ömer Cicim'in hazırladığı iddianemede; milli güreşçi R. Ç.'nin G.C.'ye karşılıksız sevgi beslediği, şikayetçinin şüpheli R. Ç. ile görüşmek istemediği, şüphelinin bunun üzerine G.C.'yi kaçırmaya karar verdiği belirtildi.

Kırkpınar Yağlı güreşlerinde de güreşen milli güreşçi R. Ç., 2007'de Hindistan"da yapılan Ordulararası Askeri Olimpiyatlar"da güreşte dünya üçüncüsü olmuştu.

hürriyet