İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, "Pro NRW" adlı aşırı sağcı yerel partinin camilerin önünde Hz. Muhammed karikatürleriyle düzenlediği gösterilerde tahriklere kapılınmaması çağrısında bulundu.
Üçüncü, yaptığı yazılı açıklamada, "Irkçı parti 'Pro NRW' seçim kampanyası için cami önlerine indi. Peygamberimizi sergilediğini iddia ettikleri karikatürler ile cami önlerinde gösteri yapıyorlar. Bu tür provokasyonların hangi amaca hizmet ettiği ortadadır. 'Pro NRW' kamuoyunun dikkatini üzerine çekmek ve sonuçta seçimler için çıkar temin etmek arzusundadır. Bu tür durumlarda ne kadar çok olay çıkarsa, medyanın ilgisi de o denli artmaktadır, tıpkı Solingen örneğinde yaşandığı gibi. Bizler bu oyunun bir parçası olmayacağız" ifadesini kullandı.
Açıklamasında, "Tüm Müslümanları sakin olmaya ve provokatörleri görmezden gelmeye davet ediyoruz" başlığını kullanan Üçüncü, şunları kaydetti:
"Aksi yöndeki davranışlar 'Pro NRW'nin amaçlarına hizmet edecek ve Müslümanları zor duruma düşürecektir. IGMG cemiyetlerine de bu yönde bilgi verilmiştir ve cemiyetlerimiz ırkçıların hedeflerine ulaşmalarına alet olmayacaklardır. Provokatörlere verilecek en iyi cevap da bu olacaktır."
Mevcut şartlar altında güvenlik güçlerine de büyük bir görev düştüğünü belirten Üçüncü, "Düşünce ve toplantı hürriyeti anayasanın teminatı altındadır, fakat ırkçıların provokasyon amaçlı eylemleri polis tarafından mümkün olduğunca engellenmelidir. Olay yerlerinde mağdur olabilecek Müslümanların hassasiyetlerine sağduyu ile yaklaşılması, kuşkusuz ki istenmeyen olayların yaşanmasını engellemeye yardımcı olacaktır" ifadesini kullandı.