Sivasspor'un milli futbolcusu Hayrettin Yerlikaya, otomobiliyle trafik kazası geçirdi. Maddi hasar oluşan kazanın ardından şoka girerek baygınlık geçiren Yerlikaya, hastanede tedavi altına alındı.


Turkcell Süper Lig takımlarından Sivasspor'un başarılı sol kanat oyuncusu milli futbolcu Hayrettin Yerlikaya'nın kullandığı 34 HAY 34 plakalı otomobil, Altuntabak Mahallesi Altuntabak Caddesi'ndeki eski Çarşamba Pazarı alanında, Mehmet Yalçın yönetimindeki 58 NE 807 plakalı otomobille çarpıştı.

Araçlarda bulunanların yara almadan kurtulduğu kazada, 2 otomobilde de küçük çapta maddi hasar oluştu. Kazanın ardından sürücülerden 27 yaşındaki milli futbolcu Hayrettin Yerlikaya, şoka girerek baygınlık geçirdi.

Ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Yerlikaya, hastanenin acil servisinde tedavi altına alındı. Uzun süre baygın kalan Yerlikaya'nın tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Hastane başhekimi Doç. Dr. Gökhan Köylüoğlu, hastanelerinin acil servisine trafik kazası sonucu baygın bir şekilde gelen Hayrettin Yerlikaya'nın tetkiklerinin devam ettiğini, tetkiklerin sonucuna göre Yerlikaya'nın taburcu olup olmayacağına karar verileceğini kaydetti.

Kaza anında Yerlikaya'nın yanında bulunan arkadaşı İbrahim Yiğit ise Hayrettin'in kazanın ardından araçtan çıktıktan sonra şoka girerek bayıldığını söyledi.
Bu arada, Yerlikaya'nın kaza geçirdiği haberini alan Sivasspor ikinci başkanı Mehmet Oflaz da hastaneye gelerek bilgi aldı. Yerlikaya'nın ağabeyi ile arkadaşları da hastaneye geldi.

Hayrettin Yerlikaya, Sivasspor'un sezon öncesinde Hollanda'da yaptığı kampta sakatlanmış ve ligin ilk 2 haftasında oynanan maçlarda forma giyememişti.