Aydın'daki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında hazırlanarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve değişik kurumlar tarafından 2007-2008 eğitim-öğretim sezonu içersinde düzenlenen proje yarışmalarında dereceye giren projeler vatandaşların beğenisine sunulacak. İleri yıllarda üretilen proje sayısının artırılması için bu etkinliği düzenlediklerini açıklayan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, tüm vatandaşları sergilenen projeleri görmeye davet etti.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında farklı alanlarda üretilen projelerden gerek Aydın'da gerekse bölge yarışmalarında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan projelerin öğrencilere ve vatandaşlara tanıtılmasına karar verdiklerini söyledi. Aynı zamanda ileriki yıllarda il genelinde üretilen proje sayısının artırılmasını teşvik etmek istediklerini belirten Dindar, “Bu kapsamda hazırladığımız proje sergisi 14-15-16 Mayıs 2008 günlerinde Nevzat Biçer Parkı'nda düzenlenecektir. İçerisinde bulunduğumuz eğitim-öğretim sezonu içersinde mesleki ve teknik eğitim veren okul ve kurumlar arasında düzenlenen proje yarışmalarında ilimizden 10 ayrı kategoride 106 adet proje üretildi. Bu projelerden 10 tanesi bölge yarışmalarında dereceye layık görüldü. Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen ilköğretim 6-7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik 'Bu Benim Eserim” isimli matematik ve fen bilimleri proje yarışmalarına toplam 197 adet proje ile katıldık. Bu projelerden il değerlendirme sonucunda 65 tanesi bölge yarışmalarına gönderildi. Bu projelerden de 3 adet matematik ve 9 adet fen bilimleri projesi sergilenmeye layık görüldü” dedi.
Gene bakanlık ve TÜBİTAK işbirliği ile düzenlenen orta öğretim kurumları arasında araştırma proje yarışması için il genelinden 15 adet proje üretildiğini hatırlatan Dindar, bu projelerden 7 tanesinin İzmir ilinde yapılan bölge elemeleri sonucunda Dokuz Eylül Tıp Fakültesi'nde düzenlenen proje sergisinde sergilendiğini beyan etti. Dindar, il merkezinde düzenleyecekleri proje sergisinde vatandaşların tüm bu başarılı projeleri bir arada görme fırsatı bulabileceklerini sözlerine ekledi.