İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, karnelerini alan ve hafta sonu yapılacak LYS sınavının ardından tatile girecek olan öğrencilere uyarılarda bulundu. 2011-2012 eğitim öğretim yılı boyunca çalışan, gayret gösteren, uykusuz kalan ve yorulan öğrencilerin karneleriyle sevinç yaşadığını ifade eden Töre, “Şimdi güzel bir tatili hak ediyorsunuz. İnsanlar iki şeyin kıymetini bilmiyorlar; Hasta olmadan sağlığın, değerlendirilmeden geçirilen zamanın. Sizler altın değerindeki bu iki şeyi planlayarak daha da kıymetlendirebilirsiniz. Bu bağlamda yaz tatilinizi özel kuruluşların açtığı yüzme, Halk Eğitim Merkezlerinin açtığı drama ve hızlı okuma, Gençlik Merkezlerinin açtığı bağlama, gitar, keman, piyano kurslarına, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün açtığı futbol, basketbol, masa tenisi, voleybol, hentbol gibi çeşitli spor etkinliklerine katılarak değerlendirebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bilim ve fenni kendisine rehber edinmiş, her yönüyle kendisini yetiştirmiş, tam donanımlı nesiller istiyor bizden. Çünkü cennet vatanımız sizlere emanet. Yaz tatilinde kendinizi televizyona, bilgisayara, internet kafelere esir etmeyin. Arkadaşlarınızla buluşun parklarda, bahçelerde, oyunlar oynayın, umut dolsun kalbinize, sevgi çiçekleri açsın gönlünüzde kardeşliğinizi, arkadaşlığınızı pekiştirin. Annenizin, babanızın oynadığı oyunları sorun onlara. Unutulmaya yüz tutmuş oyunlarla çocukluğumuzu yaşatın bizlere” diye konuştu.

Öğrencilere tatilde gezmeyi ve yeni yaşamları öğrenmeyi tavsiye eden Töre, “Bir yıl boyunca çalıştınız, çabaladınız haliyle yoruldunuz. Bu yorgunluğu bir nebze olsun atmak için güzel yurdumuzun şirin ilçelerine, köylerine gidelim, doğayla baş başa kalalım. Kuşlara, böceklere, çiçeklere, şarkılar söyleyelim, şiirler okuyalım. Tabiatın büyülü sesini dinleyip yeşilin bin bir renginde ve engin maviliklerde kaybolalım. Hayat şartlarının elverdiği ölçüde orman kamplarına, tatil beldelerine gidin. Güzel yurdumuzun tarihi yerlerini gezin, müzeleri ziyaret edin. Kültürel etkinliklere katılın. Şu anda ülkemiz ve Türkçemiz adına gurur verici bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde Türk okullarında okuyan çocuklar bizim dilimizi konuşuyor, bizim şarkımızı, türkümüzü söylüyor, geleneksel halk oyunlarımızı oynuyor. Tam bir Türkçe şenliği. İmkânlarımız ölçüsünde güzel organizasyonlarda yerimizi alarak dünya barışına katkıda bulunabiliriz. Bu etkinlikleri yaparken kitap okumayı da ihmal etmeyelim. Herbert Spencer, ‘Bir insanın değeri okuduğu kitaplarla ölçülür’ diyor. Biz de toplum içinde saygın bir insan olmak istiyorsak mutlaka kitap okuyalım. Düşünce dünyamızı geliştirelim. Okuduğumuz kitapları arkadaşlarımızla paylaşalım, fikir alış verişinde bulunalım, farklı görüş ve düşüncelere saygıyı öğrenelim, hoşgörülü olalım” şeklinde konuştu.

“ÇOCUĞUNUZUN BAŞARISI SİZİN BAŞARINIZ”

Velilere de hatırlatmalar yapan Töre, öğrencilerin göstermiş olduğu başarının aynı zamanda velilerinde başarısı olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Birçok etken bir araya gelerek öğrenci başarısını oluşturuyor. Bu yüzden biz idareci ve öğretmenlere, siz velilere büyük sorumluluklar düşüyor. Herkes kendine düşen görevi en iyi şekilde yapmalıdır. Çocuklarımıza sunduğunuz uygun çalışma ortamı, huzurlu aile yaşamı ve güven duygusu onların başarılarını artırmaya devam edecektir. Çocuklarımızın karneleri her ne durumda olursa olsun onları şefkatle kucaklamalıyız. Onlara hayatta başarılı olmanın yollarını göstermeli, kendi ayakları üzerinde durmayı öğretmeliyiz. Onlara desteğimizi hiçbir zaman esirgemeyelim. Çocuklarımıza güvenelim. Ben inanıyorum ki onlar bizim bu güvencimizi boşa çıkarmayacaktır. Bu bağlamda sevgili öğrencilerimizden de beklentimiz, kendilerindeki gücün ve yeteneğin farkına varabilmeleri, yaşamlarını ilgilendiren her konuda doğru ve akılcı kararlar alabilmeleri ve aldıkları kararları uygulayabilmeleridir”

Son olarak yorucu bir yılı geride bırakan meslektaşlarına çağrı yapan Töre, sözlerini şöyle tamamladı: “Sizler Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı çağdaşlaşma yolunda tüm enerjinizi öğrencilerimizin kazanımları için seve seve tüketen gönül mimarlarısınız. İşiniz çetin. Ulusal ve evrensel değerlere saygı duyan, yaşadığı toprağın kültürünü özümsemiş, ülkesini seven, kendini tanıyan, sadece tüketen değil aynı zaman da üreten nesilleri yetiştirme sorumluluğuyla yorulmak bilmeden emek veriyorsunuz. Biz biliyoruz ki sevgi emektir. Yeni kuşaklar bu bilinçte olan öğretmenlerin bilgisiyle aydınlanacak”

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png