Aydın’da 11 Nisan 2012 tarih ve 28261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 12 yıllık zorunlu eğitim ve 4+4+4 uygulamasıyla ilgili çalışmalar tamamlandı. Tamamlanan çalışmayla öğrenci, veli ve öğretmenlerin merakla beklediği Aydın’da 2012-2013 eğitim öğretim döneminde hangi okulun ilkokul, hangi okulun ise ortaokul olacağı belirlendi. Kademeli geçiş yapılacak olan Aydın’da yeni eğitim döneminde 353 ilkokul, 194 de ortaokul olmak üzere toplam 547 okulda eğitim görülecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yaptığı düzenlediği toplantıyla Aydın’ın 2012-2013 eğitim programı planlamasını açıkladı. Okulların ilkokul ve ortaokul olarak seçimi yapılırken birçok hususun dikkate alındığını belirten Töre, kanunun uygulamaya konulduğu Nisan ayından itibaren İl Eğitim Denetmenleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınarak il genelindeki okulların İlkokul, Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu’na dönüşüm çalışmalarını tamamladıklarını ifade etti. Aydın genelinde 353 ilkokul ve 194 ortaokul olarak kademeli geçiş sistemi uygulanarak dönüşümün yapıldığını kaydeden Töre, “Çalışmalar kapsamında binaların fiziki yapıları, derslik sayıları, okulların dönüşümünden doğacak ihtiyaçların karşılanması, okulların birbirlerine olan uzaklıkları yol durumları ve öğrencilerin ikametlerinin okullara olan mesafesi, eğitimcilerin oluşabilecek norm kadro durumları, öğrenci azlığından dolayı taşıma durumları, Aydın’ın geleneksel yapısı ve veli memnuniyeti dikkate alınarak dönüşüm çalışmaları sonuçlandırılmıştır. Amacımız tüm ilköğretim okullarını imkanlar ölçüsünde tam gün eğitim yapan ilkokul ve ortaokullara dönüştürmek. 2012 -2013 eğitim öğretim yılında eğitim görecek öğrencilerimiz kendi okullarında eğitim-öğretimlerine devam edecek. Sadece 1. Sınıfa ve kaydolacak öğrencilerin dönüştürülen ilkokullara, 5. Sınıfa gidecek öğrencilerin ise ortaokul olarak dönüştürülen okullara adrese dayalı sisteme göre e-kayıt üzerinde kayıtları yapılacak. Bu geçiş döneminde tüm halkımızın olumlu katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.

Son 1 ayda yürütülen yoğun çalışmaları sonucunda ilk ve orta okul olacak binaların ulaşım imkanları ve Aydın’ın geleneksel yapısı göz önünde bulundurularak belirlendiğine değinen Töre, “Ulaşımın sıkıntılı olabileceği yakın mesafeleri ilkokula dönüştürdük. İkinci kriter olarak Aydın’ın geleneksel yapısını önemsedik. Aydın il merkezi dört eğitim bölgesinden oluşuyor. Bu dört eğitim bölgesindeki dört koordinatör okul müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve mülki amirlerimiz ve toplumun farklı kesimleri ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bu konuyla ilgili birimlerinin görüşlerini aldım. Listeyi oluştururken bizim için önemli bu iki kriterleri göz önünde bulundurduk. Velilerimiz, çocuklarımız, öğretmenlerimiz rahat olsun. 4+4+4 kademeli eğitime geçişte hiçbir velimizi, öğrencimizi ve öğretmenimizi sıkıntıda bırakmayacağız. Hiçbir öğrencimizi okula küstürmeyeceğiz. Hiçbir idarecimizi ve öğretmenimizi sorunlarla baş başa bırakmayacağız. Buna söz veriyorum. Ben dahil tüm ekip arkadaşlarım yıllık izin almadan bütün yaz çalışacağız. Hataları ve eksiklikleri yerinde tespit ederek; kimseyi mağdur etmeden alında çözeceğiz. Amacımız yeni eğitim öğretim sezonuna sorunsuz bir şekilde başlayarak Aydın’ın kademeli eğitim sistemine en iyi şekilde adapte olmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.
aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png