Eğitimde bir adım ilerisi için “Ayda Bir Saat ARGE” sloganıyla yola çıkan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi, fikir arama toplantılarını Aydın merkez ve 16 ilçede her okuldan bir öğretmenin katılımıyla gerçekleştirdi.
Şube Müdürü Mehmet Akçıl’ın başkanlığında toplantıya katılacak her öğretmenin adına mektup gönderilerek öğretmenlerin toplantılara hazırlıklı gelmeleri sağlandı. Aydın ve Türkiye için öğretmenlerin fikir enerjilerini sinerjiye dönüştürmeyi amaçlayan ARGE Birimi, eğitimde daha güzele ulaşmayı hedefliyor. Bu bağlamda merkez ilçede okul öncesi ve ilköğretim okulları öğretmenleriyle ayda bir saat, ortaöğretim okulları öğretmenleri ve kurumların temsilcileriyle yine ayda bir saat beraber olundu.
2009-2010 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilmeye başlanan “Ayda Bir Saat ARGE” toplantılarında öğretmenlerin önerilerden yola çıkılarak “Oyuncaklarımı Paylaşıyorum”, “Okullarımız Renkleniyor”, “Unutmadık Oynuyoruz”, “Bir Bahar Akşamı Şiir Şöleni”, “Değerler Eğitimi” projeleri Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi. 2011-2012 eğitim-öğretim yılında da “Ayda Bir Saat ARGE” çalışması yapılarak bu toplantılar gelenek haline dönüştürüldü. Bu toplantılardan ortaya çıkacak uygulanabilirliği olan fikirler ve düşünceler projelendirilmeye çalışılacak.
Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi, bu çalışmalarıyla Türkiye’de bir ilk olan eğitim-öğretimle ilgili örnek uygulamaların konuşulduğu, önerilerin sunulduğu ve varsa aksaklıklarla ilgili çözüm önerilerinin alındığı, araştırma-geliştirmeye yönelik “Ayda Bir Saat ARGE” fikir arama toplantılarıyla 562 öğretmenle paylaşımda bulunuldu.