BOLU'da, eşinden ayrılması nedeniyle bunalıma girerek yarışmalarda kullandığı tüfeği karnına dayayıp ateşleyen milli atıcı, 25 yaşındaki Sevcan Şafak'ın bağışlanan organlarından gözleri Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde yatan 2 gazinin dünyasını aydınlatacak. Şafak'ın diğer organları ise 5 hastaya can verecek.

Olay, geçtiğimiz hafta Salı gecesi, Yaşamkent Mahallesi'nde Ercan Şafak'a ait evde meydana geldi. Trap ve skeet atışlarında Avrupa ve Türkiye'de katıldığı yarışmalarda çok sayıda birincilik elde eden Sevcan Şafak, 3 ay önce boşandıktan sonra babasının evine döndü. Sevcan Şafak, anne ve babası uyuduktan sonra yarışmalarda kullandığı tüfeği karnına dayayarak ateşledi. Silah sesiyle uyanan ailesi odaya girdiğinde Sevcan Şafak'ı kanlar içerisinde buldu. Köroğlu Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Sevcan Şafak'ın 3 kez duran kalbi çalıştırıldı. Ameliyatla vücudundan 150 saçma çıkarılan Sevcan Şafak, yoğun bakım ünitesine alındı.

Dün öğle saatlerinde Sevcan Şafak'ın beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi kızlarının organlarını bağışlama kararı aldı. Sağlık Bakanlığı'na organ bağışıyla ilgili bilgi verilmesi ardından dokuya uygun hastalar tespit edildi. Hastaların gece saatlerinde belirlenmesi ardından 5 kişilik ekip, Sağlık Bakanlığı'na ait bir araçla saat 01.50'de Köroğlu Devlet Hastanesi'ne geldi. Saat 02.10 sıralarında ameliyata giren doktorlar, saat 06.30'a kadar devam ameliyatla Sevcan Şafak'ın gözleri, pankreası, kalp kapakçığı, iki böbreği ve karaciğerini aldı. Özel kaplara konulan organlar gelen ekip tarafından Ankara'ya götürüldü. Köroğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Hüseyin İka, şöyle dedi:

"İki gözü GATA'da yatan iki gaziye, pankreası Ankara Dışkapı Hastanesi'ne, böbreklerinden biri Ankara Üniversitesi'ne, karaciğeri GATA'ya, kalp kapakçığı da yine GATA'da yatan bir hastaya nakledilecek. Alınan iki böbreğinden biri ise dokusu uygun olan bir başka kişiye nakledilecek. Şu an bu tespit yapılamadı."