Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, milletvekillerine tüzük değişikliği konusunda bilgi verileceği, katkı ve görüşlerinin alınacağı belirtildi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, toplantıya girişinde, gazetecilerin MİT Kanunu ile ilgili sorusu üzerine, ''Hükümetin acelesini anlıyordum da sayın Cumhurbaşkanı'nın acelesini anlayamadım'' dedi.

Kanunu Anayasa Mahkemesine götürüp götürmeyeceklerinin sorulması üzerine de İnce, henüz MYK'da ve Grup yönetiminde yaptıkları bir toplantı olmadığını belirterek, ''Ama benim kişisel tahminim yüzde 100 gideriz tabii'' yanıtını verdi.

Toplantı devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap da makamında basın mensuplarıyla sohbet etti.

MİT Kanunu'nu eleştiren Matkap, "kişiye özgü yasal düzenlemenin olmayacağını'' söyledi. Cumhurbaşkanı'nın yasayı jet hızıyla onayladığını savunan Matkap, ''Anayasa Mahkemesinden bu düzenlemenin döneceğini tahmin ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Matkap, bir gazetecinin ''27 Şubat'taki kurultayın delegeler haricindekilere kapatılmasına yönelik bir düşence olduğu ifade ediliyor, ne diyorsunuz'' sorusu üzerine şunları kaydetti:

"CHP'lilerin bir kısmı 26 Şubat'ta yapılacak birinci kurultaya katılmayacak, böyle bir kampanya var, böyle bir telkin var. Bu konuda düşüncem şöyle; hiçbir CHP'li CHP'yi arkadan hançerlemez. Her zaman partisine sahip çıkar 26'sında da 27'sinde de bütün delege arkadaşlarımın aynı heyecanla iki kurultayda yer almasını bekliyorum, umut ediyorum."