Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili sürecin resmen başladığına işaret ederek, milletvekillerini bu süreci etkileyecek konuşma yapmamaları konusunda uyardı.

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde milletvekillerine uyarılarda bulundu. Edinilen Artık sürecin ciddi bir aşamaya geldiğini vurgulayarak, vekillerin basına konuşmamasını telkin etti. Partilerine ilişkin iddianamenin Anayasa Mahkemesi tarafından kabulü ile dava sürecinin resmen başladığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Artık yargı aşaması başlamıştır. Bu nedenle dava sürecini etkileyecek dava ile ilgili açıklama yapmayın, televizyonlara çıkmayın, partimize zarar verecek yaklaşımlardan kaçının. Bu süreçte sakin olun, sükunetle sürecin işleyişini izleyin. Sağduyu içerisinde hareket edin. Yasama faaliyetlerine dün olduğu gibi bugün de aynı titizlikle çalışmalara katılın."


Süreci AK Parti yönetiminin yürüteceğinin altını çizen Erdoğan, "Süreci biz yöneteceğiz ve ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu. "Gün, birlik ve beraberlik günü" uyarısını da yapan Erdoğan, parti bütünlüğünün korunmasını, herkesin sürece destek vermesini, partide farklı görüş izlenimi oluşturacak tutumlardan kaçınılmasını istedi.