Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının basına açık bölümünde mayınların temizlenmesine ilişkin yasa tasarısına tepki gösteren muhalefet partilerine yönelik sert eleştirilerini sürdürürken, basına kapalı bölümünde ise partili milletvekillerine kızdı.

ANKA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Erdoğan, grup toplantısının basına kapalı olan ve yaklaşık üç saat süren bölümünde partili milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına disiplinli bir biçimde katılmayışlarına adeta bağırarak tepki gösterdi, "Meclise gelmeyen arkadaşlarımızın ne işi var? Söylesinler de bilelim" dedi.

Muhalefetin, mayınların temizlenmesine ilişkin tasarıyı kamuoyuna çok yanlış bir şekilde anlattığını ifade eden Erdoğan, "Bilmeyen de vatanın topraklarını sattığımızı zanneder. Siz de Anadolu'ya gidin, il il dolaşın, tasarıyı gerçek boyutlarıyla halka anlatın" diye konuştu.

Meclis'in Temmuz ayında da çalışabileceğini kaydeden Erdoğan'ın, üstüne basa basa "Bu yasa tasarısı ge-çe-cek" demesi, mayınların temizlenmesi konusuna verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.

Bu arada, bazı milletvekilleri de söz alarak tasarıya ilişkin tereddütlerini dile getirdi, zihinlerine takılan soruları Başbakan'a yöneltti.