Berlin Eyalet Meclisi için 18 Eylül'de yapılan son seçimlerden sonra ilk kez bir meclise girmeyi başaran Korsanlar Partisi'nin (Die Piraten), parti meclis grubu başkanının hakkı olan makam otomobilini istemediğini açıklaması üzerine Berlin Eyaleti İçişleri Bakanlığı, parti meclis grubuna bu otomobilin yerine çok sayıda bisiklet verilebileceğini bildirdi.
 
Berlin Eyaleti İçişleri Bakanlığının bir sözcüsü, meclis grup başkanlarının birer makam otomobili hakkı bulunduğunu belirterek, ancak bunun yerine bir çok bisikletin alınmasının daha ucuza mal olabileceğini söyledi.
 
Kendilerine bu yönde bir talep gelmesi durumunda konunun inceleneceğini ifade eden sözcü, şu ana kadar böyle bir talebin kendilerine ulaşmadığını kaydetti.
 
Korsanlar Partisi Meclis Grubu Başkanı Andreas Braun, daha önce yaptığı açıklamada, hakkı olan makam otomobilini talep etmeyeceğini belirterek, "Bunu ne için kullanacağımı bilemiyorum. Meclis grubu da istemiyor" şeklinde konuşmuştu.
 
Braun, makam otomobili almasının yerine başka seçeneklerin düşünülmesi gerektiğini ifade ederek, bugüne kadar makam otomobili yerine bisiklet verilmemiş olmasını da eleştirmişti.