Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekipleri tarafından 3 gün önce yapılan operasyonda gözaltına alınan 25 şüpheli arasında bulunan AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın ağabeyinin oğulları olan yeğenleri Ali Yıldırım, kardeşi Ahmet Yıldırım ile Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'nın amca çocukları Hüseyin Yazıcı, Cemal Yazıcı, Orhan Yazıcı, Akyazı Belediyesi'nde kum ocağından sorumlu ve Recep Yıldırım'ın belediye başkanlığı döneminde makam şoförlüğünü yapan Sadri Güzel'in sorguları sürüyor.

İstanbul'da özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Akyazı Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan operasyon kapsamında süren soruşturmada AKP Milletvekili Recep Yıldırım'ın yeğenleri Ali Yıldırım ve kardeşi Ahmet Yıldırım hakkında birçok suçlamada bulunuldu. Bu suçlamalar arasında amcasının nufusunu kullanarak ilçede baskı kurmak, çek senet tahsilatı yapmak ve ilçede esnaflardan haraç almak gibi iddialar da yer alıyor. Adapazarı'nda sorgulamaları süren şüphelilerin yarın adliyeye sevkedilmesi bekleniyor.

AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım 2 yeğeninin çete kurmak suçundan gözetim altına alınmasıyla ilgili olarak, Yıldırım ailesinin Sakarya'da oldukça geniş bir aile olduğunu belirterek, "Geniş bir aileyiz. Polis tarafından gözaltına alınan Ali ve kardeşi Ahmet benim ağabeyimin oğlunun çocukları olur. Eğer bir hataları varsa çeksinler. Ancak, `suçlu' diye konuşmak için mahkeme kararını beklemek gerekir. Hemen yargılamak doğru olmaz" dedi.