Kulislerde konuşulan “Sümeyye Erdoğan 2011"de Ak Parti"den milletvekili olacak” iddiasına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik yanıt verdi...

Başbakan Erdoğan"ın kızı Sümeyye Erdoğan, son dönemde babasının yurt içi ve yurt dışı gezilerine katıl, parti faaliyetlerinde yer aldı. Sümeyye Erdoğan, önceki gün de ilk kez Ak Parti"nin Meclis"teki grup toplantısına katılıp, milletvekilleri arasından babasını dinledi. Ankara kulislerinde ise Sümeyye Erdoğan"ın siyasete aktif olarak katılacağı ve 2011 seçimlerinde Ak Parti"den milletvekili adayı gösterilebileceği konuşulmaya başladı. Bu iddialarla ilgili yanıtı dün Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik verdi. Ak Parti Genel Merkezi"nde basın toplantısı düzenleyen Çelik, “Başbakan"ın seçimlerde vekillerin yüzde 60 ile yollarını ayıracağı iddiası. Parti içinde bir huzursuzluk var mı? Bir başka iddia da Başbakan"ın kızı Sümeyye Erdoğan"ın bu seçimlerde milletvekili olacabileceği de konuşuluyor. Yorumunuz ne olacak?” sorusu üzerine şöyle konuştu: “Bunlar spekülasyondan ibarettir. Başbakanımızın kızı Sayın Sümeyye Erdoğan"ın milletvekili olup olmayacağına kendisi karar verir.


Her Türk vatandaşı gibi eğer o şartları taşıyorsa, o da müracaat edebilir, aday adayı olabilir, aday olabilir, olursa milletvekili seçilebilir veya seçilmeyebilir. Tamamen bir faraziyeden ibarettir. Bu da herhalde biraz gündem doldurmak için söylenen ifadelerden bir tanesidir. Sümeyye Hanım, birikimi, tahsili itibarıyla milletvekilliğine layık mıdır uygun mudur diye sorarsanız, elbette milletvekilliğine uygun olduğunu, layık olduğunu düşünürüm. Yetişmiş, iyi yetişmiş bir bayan arkadaşımızdır ama bu kararları kendisi ve ailesi verecek.”


ABD"de sosyoloji Londra"da ekonomi

ABD"DE Indiana Üniversitesi"nde sosyoloji ve siyaset eğitimi alan Sümeyye Erdoğan, Londra"daki ünlü London School of Economics"te (LSE) sivil toplum örgütleri ve kalkinma üzerine üzerine yüksek lisans yaptı. Müziğe de meraklı olan ve keman dan çalan Sümeyye Erdoğan, bir süre önce ticarete de atıldı ve 90 bin TL sermaye ile Doruk Izgara Gıda Şirketine ortak oldu. Merkezi İstanbul Sultangazi"de bulunan ve geçen yıl kurulan şirketin sermayesi 300 bin TL.
Vatan