Sabancı Öğretmen Evinde düzenlenen toplantıya, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Bıyıklı Belediye Başkanı Abdullah Arıcı, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi Halil Akyol ve İlçeye bağlı köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılışında Büyükşehir olacak olan Aydın'ın kazanacağı avantajlardan söz eden Milletvekili Erdem “Yerel seçim bizim açımızdan çok önemli. Aydın açısından çok önemli. Çünkü Aydın yerel seçimlerde yeni bir statüye kavuşuyor. Büyük şehir statüsüne kavuşuyor. Büyükşehir önemli değişiklikler ortaya koyuyor. Belde belediyeleri kaldırılıyor. On yedi ilçemizin belediyeleri devam ediyor. Köylerimiz mahalle haline gelecek. Orman köylerinin durumu henüz belli değil. Kanun henüz ortaya konmadı. Bununla ilgili Sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarımızın görüşlerini alıyoruz” dedi.

Toplantıda, Türkiye’de 2014 yılında ciddi bir seçim yılı yaşanacağını da belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Yerel seçimlerin 2013 yılının Kasım ayına alınması ile ilgili bir takım görüşmeler var. Bunun yapılabilmesi içinde Anayasa değişikliği gerektiriyor. Muhalefet partileri ile görüşmeler yapılıyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin de çok önemli olduğunu vurgulayan Erdem, “ Türk tarihinin ilk seçimli Cumhurbaşkanını seçmiş olacağız. Halkın oyu ile Cumhurbaşkanı olan kişi ister yarı Başkanlık isterse Başkanlık sistemine geçin veya geçmeyi diyebilir. Çok güçlü bir Cumhurbaşkanı olacak” dedi.

Toplantıda muhtarların sorunlarını da dinleyen Erdem, sorunlarının çözümü için çalışacaklarını belirtti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png