Çiftçinin bankası olarak bilinen Ziraat Bankası’ndaki yeni yönetimin çiftçiye adeta işkence yaptığını iddia eden Arslan, yaşadıkları sorunların çözümü için Milletvekili Mehmet Erdem’den yardım istedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Ramazan ayı programı kapsamında Koçarlı İlçesi’ne ziyaret etti. Çarşı esnafına ziyaret edip hal-hatır soran Erdem, Koçarlı Ziraat Odası’nın Meclis Toplantısı’na katılarak çiftçilerin sorunlarını dinledi.

MENDERS NEHRİ ISLAH ÇALIŞMALARI ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ

Bölgeye ve çiftçilerin sorunlarının çözümü konusunda gösterdiği yakın ilgi ve alaka dolayısıyla Milletvekili Mehmet Erdem’e teşekkür eden Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, çiftçinin kış döneminde en büyük sıkıntısı olan Menderes Nehri taşkınlarının yapılan ıslah çalışmaları ile sona ereceğini belirterek ıslah çalışmasına emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti. Aydın’ın doğu bölgesinde bazı vatandaşların Menderes Nehri kenarında oluşturulan setlerden toprak alması nedeniyle bazı yerlerde taşkın yaşandığını ifade eden Milletvekili Mehmet Erdem, ziraat odası ve köy muhtarlarının çevredeki vatandaşları bu konuda uyarmalarını istedi.

“ZİRAAT BANKASI’NDAN ŞİKAYETÇİYİZ”

Yıllar önce çiftçiye hizmet etmek amacıyla kurulan Ziraat Bankası’nın yeni göreve gelen yönetiminin uygulamalarından Koçarlı Ziraat Odası başkanı Rıza Arslan, Milletvekili Mehmet Erdem’e hitaben çiftçiler adına yaptığı konuşmada “Ziraat Bankası’nın yönetimi değişti, sanki eski banka gitti çok farklı bir banka geldi. Ziraat Bankası çiftçiye adeta zulüm yapmaya başladı. Meclis açılır açılmaz ilk işimiz TBMM’ye gidip Ziraat Bankası ile ilgili yaşadığımız sorunları Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu üyeleri olarak ilgililere aktaracağız. Milletvekilimiz olarak size de bu sorunumuzu aktarıyoruz. Ziraat Bankası çalışanları çiftçiye hor bakmasın” diyerek Milletvekili Erdem’den yardım istedi.

“KEFİLLİKLE İLGİLİ YASAL DEĞİŞİKLİK KARI-KOCANIN ARASINI BOZMAYA BAŞLADI”

Bugün çiftçilik ya da esnaflıkla uğraşanların büyük çoğunluğunun bankadan kredi kullandığını ve vatandaşların da karşılıklı olarak birbirlerini kefil olarak bu kredi imkanlarından faydalandığını belirten Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, “Maalesef kefillikle ilgili yeni yapılan düzenleme ile kimse kimsenin işini görmez oldu, kadınlar da imza atamamak için diretmeye başladı. Bu yasanın yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Belki karı-kocanın arası bozulmasın diye bu yasa çıkarıldı ama, Efeler diyarı Aydın’da bu yeni uygulama aslında karı-kocanın arasını bozmaya başladı. Dul veya bekar olanlara kefillik nasıl serbest ise evli olanlara da aynı serbestliğin getirilmesini istiyoruz” dedi.

“TÜRK TARIMINI KALKINDIRMADAN TÜRKİYEYİ KALKINDIRAMAYIZ”

Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan ve meclis üyelerinin aktardığı sorunları dinleyip notlar alan Milletvekili Mehmet Erdem, hükümet olarak tarıma büyük önem verdiklerini söyledi. “Türk tarımının kalkındırmadan Türkiye’yi kalkındırmamız mümkün değil” diyen Milletvekili Erdem sorunların çözümü için hep birlikte gayret gösterdiklerini söyledi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png