Sağlık güvencesi olmayan vatandaşımız kalmadı." dedi.

Yaz programı kapsamında gittiği Ceyhan ilçesinde devlet hastanesini ziyaret eden Gürkan, hastalarla tek tek ilgilenerek ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Hastalara ve refakatçilerine geçmiş olsun dileklerini ileten Gürkan, programa eşlik eden parti üyeleri ile hastalara karanfil dağıtarak acil şifalar temennisinde bulundu.

Gürkan; ziyaret ettikleri hastaların aldıkları sağlık hizmetlerinden ve hastane çalışanlarından memnun olduklarını belirttiklerini söyledi. AK Parti hükümetinin yaptığı hizmetler karşısında vatandaşın memnun ve mutlu olmalarının kendilerini daha çok hizmet etme ve çalışma azmi verdiğini ifade eden Gürkan şöyle konuştu: "On yıl öncesi ile bu günümüzü karşılaştırdığımızda çok büyük mesafeler katettik. Özellikle sağlık alanında hayallerin ötesinde reformlar yaptık. Sadece SSK hastanelerindeki muayene ve eczane gişeleri önlerindeki sıraları hatırlamamız nereden nereye geldiğimizin göstergesi olur. Tüm sosyal güvenlik kuruluşlarını tek çatı altında topladık. Vatandaşlarımıza sunulan sosyal güvenlik şemsiyesi her geçen gün büyürken yine vatandaşlarımızın almış oldukları sağlık hizmetlerinin kalitesi de her geçen gün artmaktadır. Ceyhan'a yapılacak 250 yataklı hastanenin hizmete girmesiyle çok daha kaliteli sağlık hizmetleri vatandaşlarımıza sunulacaktır. AK Parti hükümetleri vatandaşlarımıza sosyal devletin yapması gereken tüm hizmetleri hayata geçirdi. Sağlık güvencesi olmayan vatandaşımız kalmadı."

89 YILDA 550 DERSLİK SON 8 YILDA 450 DERSLİK YAPILDI

Daha sonra ilçe milli eğitim müdürlüğünü ziyaret eden Milletvekili Fatoş Gürkan burada yaptığı açıklamada, eğitim alanında Ceyhan'a cumhuriyet tarihinde yapılandan daha fazla hizmet yaptıklarını kaydetti. Cumhuriyet tarihinden 2004 yılına kadar 89 yılda Ceyhan'a 550 derslik yapıldığını hatırlatan Gürkan "2004-2012 yılları arasında son 450 derslik yapılmıştır. Bu rakamlar AK Parti hükümetlerimizin eğitime vermiş olduğu önemin ve hizmetlerin göstergesidir." dedi.