AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, ''Milletimizin sağ duyusu sandığa ''Evet'' olarak yansıyacaktır'' dedi.
Eser, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 Ekim Pazar günü yapılacak olan referandumun, sadece Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesine yönelik bir tercih olmadığını, bununla birlikte halkın seçim süreleri ile ilgili Milletvekili Seçimlerinin 4 yıla, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de 5 yıla indirgenmesi gibi maddeleri oylayacağını hatırlattı.
Referandumun sadece AK Parti'yi değil, ülke siyasetini ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Eser, partilerin verdikleri oy rengi mesajları ile siyasete ve halkın tercihlerine olan bakışlarını ortaya koyduklarını söyledi.
Eser, şöyle konuştu::
''Halkın demokratik tercihlerine karşı duyarsız kalmayı, halka güvensizliği tercih eden muhalefet partileri CHP ve MHP, ''Hayır'' oyu açıklamaları ile demokrasi sınavında bir kez daha sınıfta kalmışlardır. Parti ilke ve programlarında halkçılık ve toplumculuk anlayışlarına yer veren bu partilerin, halkın tercihlerinden bu şekilde rahatsız olmalarını, halka karşı duydukları güvensizliği elbette ki halkımız toplumsal belleğine kaydetmektedir. Halk ve halkçılık ile ilgileri sadece parti programlarında, seminer notlarında kalmış olan bu partilere yanıt yapılacak ilk seçimlerde yine halkımız tarafından verilecektir.''
Yerel ve genel uygulamalar ile demokratikleşme sürecinin kesintisiz olarak sürdürüleceğini ve referandum sürecinin, gerçek demokratlarla sahte demokratların ortaya çıktığı bir süreç olacağını vurgulayan Eser, ''Biz inanıyoruz ki milletimizin sağduyusu sandığa ''Evet'' olarak yansıyacaktır'' diye konuştu.