Erdoğan, “Aşk dolu bu aziz millet AK Parti'yi birinci parti yaptı. Ya sen, neredesin? Senin güvenmene ihtiyacım yok. Yeter ki milletim bize güvensin, o yeter” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, darbeye teşebbüs eden askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasına muhalefet eden CHP lideri Baykal'a yönelik eleştirilerini dün de sürdürdü. AK Parti Trabzon Kongresi'nde konuşan Erdoğan, CHP'nin tek parti dönemi dışında bir kere bile iktidar olamadığını belirterek şunları söyledi: “Demek ki milletim sizi kabullenmiyor. Geçen gün çıkmış diyor ki 'Başbakan ben sana güvenmiyorum.' Senin güvenmene ihtiyacım yok. Yeter ki milletim bize güvensin, o yeter.”
“Milletten başka hakem arama, millete git, millete. Askerin üzerinden siyaset yapma, polisin üzerinden siyaset yapma, bırak artık bu işleri. Yargı üzerinden siyaset yapma. Niçin bu kadar dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyorsun, anlamaya başladık Sayın Baykal. Kurumlar arasındaki uyumu yıpratmak niyetinde.”

BAYKAL'A NEDEN DAVA AÇILMADI

Erdoğan, CHP'nin hesaplarındaki usulsüzlüğe rağmen Baykal hakkında dava açılmamasının da kuşkulara neden olduğunu söyledi: “Mahkeme kapılarını su yolu haline getirdiler. Elbette hak arayacaksınız. Diyeceğimiz yok. Ama oralarda siyaset yaptığınız kadar biraz da gelin Anadolu'nun yollarında siyaset yapın. Önce bu milletin vergisinden, sana verilen paranın bir trilyonunu nerede harcadın bunun hesabını ver. Bak Anayasa Mahkemesi seni mahkum etti. Senden önce başka bir siyasi de böyle yapmıştı. Yargılandı. O mahkum oluyor da acaba sen niye mahkum olmuyorsun? Burası bende soru işaretleri doğuruyor, burası önemli” diye konuştu.

Emriye Teyze'ye sürpriz ziyaretçi

Erdoğan, evinin balkonundan kendisini izleyen 70 yaşındaki Emriye Yarar'ı ziyaret etti. Yarar, Erdoğan'ı karşısında görünce ne yapacağını şaşırdığını belirterek “Halimi sordu. İçeriye çağırdım ama girmedi. Beni çok mutlu etti, Allah da onun ömrünü uzun etsin. Trabzon'a geldiğinde yine evime bekliyorum” dedi. Erdoğan'ın dünürü Sadık Albayrak'larla uzaktan akraba olduklarını da ifade eden Yarar, akrabalığı Erdoğan'a söylemediğini belirtti. - yenişafak