Bakanlar Kurulu, yeni Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ni dünkü toplantısında kabul etti. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, yeni kırmızı kitabı, 'özlü bir metin' olarak nitelendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Bakan Çiçek, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin kabul edildiğini, içeriği ile ilgili geniş bir değerlendirme yapmasının mümkün olmadığını belirterek sorular üzerine sadece genel çerçeve ile ilgili ipuçları verdi.
Bir soru üzerine, 'Hukuken tanımlanması mümkün olmayan metinler yok' diyen Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: 'Ülkenin güvenliğini, huzurunu bozacak her türlü tehdide karşı zaten yasalarımızda gerekli önlemler alınmıştır. Toplumda yeni kamplaşmalara meydan verecek ifadeler bu metnin içinde yok. Dünyadaki benzerlerinin içeriğine uygun olarak hazırlanmıştır'. Çiçek, önceki metnin milletini düşman olarak gören bir belge olduğu' yorumlarının hatırlatılmasına ise 'Milleti tehdit unsuru olmak görme söz konusu olamaz. Geriyi kaşımanın anlamı yok, ileriye bakmak lazım' açıklamasında bulundu.

AZ VE ÖZLÜ METİN
Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin sayfa sayısı ile ilgili soruyu ise Çiçek, 'Özlü metindir, sayfası azdır. Belgenin değerini sayfasıyla nitelendirmek doğru olmaz' diye yanıtladı.