İtalya Serie A'nın son şampiyonu Milan, yeni sezonda da aynı hedefe ulaşmak için mücadele ederken, bir yandan trasfer çalışmalarını da sürdürüyor. Milan'ın takip ettiği ve kadrosuna katacağı iddia edilenlerin arasındaysa Türk futbolseverlerin çok yakından tanıdığı bir isim dikkat çekiyor.
 
Brezilya'dan gelen iddialara göre, İtalyan devi, Brezilya Serie A'da şampiyonluk mücadelesi yapan Botofago'nun 3 yıldızıyla yakından ilgileniyor.
 
Milan'ın son haftalarda Botofago maçlarını izlemek için scoutlar gönderdiği öne sürülürken, Rossonerilerin hedefindeki isimlerin Brezilya milli takımının da kalesini koruyan eski Trabzonsporlu ve Konyasporlu Jefferson ile, sol bek oyuncusu Bruno Cortes ve orta saha Elkeson olduğu belirtildi.
 
Botafogo'nun ikinci başkanı Andre Silva da iddiaları doğrularken, "Şu an için kesin bir şey yok. Milan'ın maçlarımıza bazı scoutları gönderdiğini biliyoruz. Libertadores için bu oyunculara ihtiyacımız var, ancak asıl olan bu oyuncuların kalmak ya da yurt dışına gitmek konusundaki istekleri" dedi.
 
Haberde Brezilya Milli Takımının başına Mano Menezes'in gelmesiyle daha büyük roller almaya başladığı belirtilen Jefferson'ın, son Meksika maçında da İnter kalecisi Julio Cesar'ın yerine görev yaptığı ve penaltı kurtararak maçın kahramanı olduğu söylendi. Milan'ın Dida'dan bu yana 1 numaralı pozisyon için arayışlarının sürdüğü dile getirilirken, yeni Dida olarak çıkış yapan ve 2005'te Trabzonspor'a transfer olan Jefferson bu isim olabileceği öne sürüldü.
 
Milan gözlemcilerinin geldiği son iki maçta sarı kart cezalısı ve milli takımda olduğu için oynayamadığı hatırlatılan Jefferson'ın, Avrupa'ya dönmeyi istediğine dikkat çekilirken, Milanlı yetkililerin Atletico Paranaense karşılaşmasında Jefferson ve diğer isimleri tekrar izleyeceği ifade edildi.
 
Benfica başta bir çok Avrupa kulübünün daha ilgisini çeken 22 yaşındaki orta saha Elkeson'un Botofago ile 2015'e kadar sözleşmesi bulunurken, bonservisinin %50 Nova İguaçu şirketinde olan 23 yaşındaki sol bek Bruno Cortes'in ise 2016'ya kadar sözleşmesi bulunuyor. 26 yaşındaki Jefferson'ın ise Botafogo ile olan sözleşmesi 2014 yılının aralık ayında sona erecek..