Milliyet'in haberine göre Dünya çapında bir yabancı golcü için transferin son gününe kadar büyük çaba harcamasına rağmen bu hedefine ulaşamayan Galatasaray, az kalsın Milan Baros'u kaybediyordu.
Sarı-kırmızılılara panik yaşatan gelişmeler önceki gün yaşandı. Ukrayna ile yapılan özel maç için Çek Milli Takımı kampında bulunan Baros, Suudi Arabistan ve Katar'dan gelen iki cazip teklifi değerlendirmek üzere apar, topar İstanbul'a geldi. Adının gidecek oyuncular arasında yer almasından rahatsız olan golcü futbolcu, senelik 4 milyon euroluk teklifleri değerlendirmek istediğini yönetime iletti.
Yattara'nın forma giydiği Suudi Arabistan ekibi Al Shabab ile Keita'nın oynadığı Katar'ın Al Sadd takımlarından 4 yıllığına 16 milyonluk teklif alan 30 yaşındaki Baros, İstanbul'a gelen menajeri Pavel Paska ile birlikte Sportif Koordinatör Bülent Tulun'la masaya oturdu. Al Shabab ve Al Sadd, Baros'un bonservisi için Galatasaray'a 5.5 milyon euro teklif etti. Baros ve Paska, Tulun'la yapılan görüşmede, "Bize izin verin. Böyle bir teklifi bir daha alamayız" diyerek izin istedi. Tulun öneriyi hemen 2. Başkan Ali Dürüst'e bildirdi. Dürüst de, Teknik Direktör Fatih Terim'le bir araya gelip, düşüncesini sordu. Terim, yabancı golcü transferinin gerçekleşmemesi nedeniyle kesin bir dille Baros'un gidişini veto etti. Menajer Paska, Çek basınına yaptığı açıklamada Baros'un son dakikada Galatasaray'da kaldığını söyledi. Paska yaşananlarla ilgili, "Son dakikada Milan'ın transfer ihtimali doğdu. Görüşmeler için İstanbul'da olması gerekiyordu. Sonuç olarak Galatasaray gelen teklifleri reddetti ve Baros kulübünde kaldı" dedi. Bu arada Çek televizyonu Nova TV, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'in de Baros'a talip olduğunu ileri sürdü.