Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli heyeti Başkanı ve AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül"ün önderliğinde 11 Haziran 2003"de Diyarbakır"da başlatılan Mikrokredi Uygulaması kapsamın da, Aydın Valiliği Türkiye Grameen Mikrokredi Şubesi düzenlenen törenle açılırken, mikrokredi uygulamasının ilk kullanıcısı 9 bayana kredileri teslim edildi. Törene Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti Aydın 22. dönem Milletvekili Semiha Öğüş AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Demet Plevneli"nin ve Aydın"da bin YTL"lik mikrokredi uygulamasından yararlanacak olan 9 bayan ve yakınlarının katıldı.
Açılışta konuşan Vali Mustafa Malay mikrokredi uygulamasının önemine dikkat çekerek “Devletimiz fakir insanlarımıza yardım ediyor ama Çinlilerin atasözün de olduğu gibi balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek daha hayırlıdır. Mikrokredi uygulaması ile Türkiye çapında küçük meblağlarla başlayıp iş veren durumuna gelmiş insanlarımız var. Aydın"da da bunu yaşayacağız. Dünya"nın 17 ülkesin de135 milyon insan mikrokredi uygulaması ile iş sahibi oldu” dedi.
Kültür ve Turizm eski Bakanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç da projeyle küçük işlerden büyük kazanımlar çıkabileceğinin görüldüğünü belirterek, “Başbakanlığımız proje için 150 bin YTL"lik destek verirken, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı da 300 bin YTL kadar bir kaynak ile biz de varız dediler. Bundan sonra artık iş Aydınlı hanımlarda, bu iş göğüslere şifa veren bir proje olacak. Eskiden vakıf kuruluşları vardı. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı gibi vakıflar da artık Türkiye"de çoğalacak” diye konuştu
Konuşmaların ardından Kültür ve Turizmi eski Bakanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, AK Parti 22. dönem Milletvekili Semiha Öğüş, AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser ve AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Demet Plevneli tarafından merkez Hasanefendi Mahallesi sakini 9 bayanın kredilerini teslim edildi. Ardından Türkiye GRAMEEN Mikrokeredi programının Aydın Şubesi Kültür ve Turizmi eski Bakanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç ile bayanlar tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.