Kuveyt'te resmi temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde özel uçak "ANA" ile Katar'ın başkenti Doha'ya geldi

. Erdoğan, Doha'da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim Bin Cabir El Tani ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler yaptı.

Görüşmelerin ardından salondan çıkan Erdoğan, bir süre danışmanlarıyla ayak üstü görüşme yaptı. Daha sonra Erdoğan ve mevkitaşı El Tani, ortak basın toplantısı düzenledi

. Katar Başbakanı El Tani, kısa bir açılış konuşmasının ardından sözü Başbakan Erdoğan'a verdi. Konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan, "Mikrofon çalışmıyor" uyarısı üzerine konuşmasını keserek elle mikrofonu kontrol etti. Mikrofonun çalışmadığını gören Erdoğan, bir kaç defa vurduktan sonra, mikrofonun açma düğmesini bulmaya çalıştı.

Bu sırada El Tani ve bir görevli de konuşma masasına gelerek Erdoğan'a yardımcı olmaya çalıştı

. İki Başbakan ve bir Katarlı yetkilinin uğraşmasına rağmen mikrofon çalışmayınca Erdoğan, "Bir, iki, bir iki" diyerek test etti. Mikrofonun çalışmadığını gören Katar Başbakanı El Tani, Erdoğan'a kendi mikrofonunu vererek kısa süren krizi çözdü.

Basın toplantısında konuşan Erdoğan, "Değerli kardeşim El Tani ile, Katar ve Türkiye arasındaki yükselmekte olan iyi ilişkileri, gerek siyasi anlamda, gerek askeri, ticari, ekonomik kültürel alanda teke tek ve heyetler arasında görüşme imkanını yakaladık. Türkiye - Katar arasında olan bu birliktelik, bölgemizde gerek Filistin sorununda, Gazze'de bize farklı görevler yükledi. Lübnan sorununun çözülmesinde Doha anlaşmasının, Taif anlaşmasının devamı olarak önemli bir özelliği var. Bu süreç kaybolmadı devam ediyor. Bölgedeki bir çok sıkıntıda Türkiye ve Katar el ele vermek suretiyle nasıl bu sürece yardımcı olabiliriz, işte Irak sorununda olduğu gibi. Irak'ta hükümetin kurulması bizleri mutlu ediyor. Burada da Türkiye ve Katar olarak önemli desteklerimiz oldu" dedi.

Toplantıda konuşan Katar Başbakanı El Tani ise, ülkesi ve Türkiye arasında çok özel ilişkiler bulunduğunu söyledi. İki ülke arasında stratejik ilişkiler bulunduğuna dikkati çeken Tani, görüşmede ekonomi, enerji, tarım ve diğer projeler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.